Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2016 17:13

Вчені розвінчали міф про те, що протилежності притягуються

Вчені розвінчали міф про те, що протилежності притягуються

Психологи розвінчали поширений міф про те, що протилежності притягуються. Результати досліджень опубліковані в Journal of Personality and Social Pschology.

Вчені відзначають, що люди, як правило, не вступають в дружні чи романтичні стосунки, якщо не мають спільних цінностей, системи поглядів і забобонів. Якщо у партнерів схожий світогляд, вони, навпаки, прагнуть до інтенсивної взаємодії.

У дослідженні психологів взяли участь 1,5 тис. випадкових пар, серед яких були учасники романтичних відносин, друзі та ділові партнери. З респондентами провели 2 експерименти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали найдавнішу тварину на Землі

У першому учасники заповнювали анкети, в яких їх запитували про систему цінностей, забобони та особисті якості. Вчені порівняли ступінь партнерської близькості респондентів та їх систему поглядів.

У другому випробуванні учасників ділили на випадкові пари і спостерігали за тим, як зміниться система поглядів кожного з партнерів до і після знайомства. Люди майже не змінювали своєї точки зору з ключових питань і отримували задоволення від спілкування в основному з тими, хто поділяв їх точку зору.

На думку вчених, результати спостережень можна пояснити бажанням респондентів створити комфортні для себе умови і небажанням змін у разі виникнення спірних ситуацій.

Нагадаємо, вчені виявили відбитки пальців віком 3 тис. років

Зараз ви читаєте новину «Вчені розвінчали міф про те, що протилежності притягуються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути