четвер, 08 грудня 2016 10:57

Український швидкісний вертоліт вразив іранців

Український швидкісний вертоліт вразив іранців

В Ірані на шоу літаків Iran Air Show-2016 показали новий український високошвидкісний вертоліт Helicopter VV-2. Його створила українська компанія Softex-Aero. Вона - одне з найбільших приватних підприємств аерокосмічної промисловості України.

Конструктори оснастили вертоліт VV-2 сучасною навігаційною апаратурою й автопілотом. Система дозволяє отримати доступ до необхідної інформації у будь-який час. Наприклад, побачити точний аналіз кожного елемента панелі керування, розташування і яскравість сигнальних індикаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Польща створять новий вертоліт

Вертоліт має довжину 8 м і висоту 2,2 м, діаметр несучого гвинта - 8,5 м. Може піднімати 1100 кг ваги. Кабіна апарата розрахована на 2 місця, розташовані одне за одним (тандемна схема). Подібна схема робить корпус вузькішим, що знижує лобовий опір і покращує швидкісні характеристики. Потужність його - 245 к. с. у режимі зльоту і посадки. Максимальна швидкість польоту - 240 км/год, передає Еspreso tv.

Вертоліт виконуватиме розвідувальні завдання. Може підніматися на висоту до 4 км і здійснювати польоти на відстань до 500 км. Обсяг паливного бака - 230 л.

Молоді інженери з Києва сконструювали високошвідкісний вертоліт "Скаут". Він розганяється до 209 км на год. Працює на 95-му бензині, за годину спалює 35 л пального. Винахідники позиціонують розробку як альтернативу автомобіля для заможних людей. Ціна одного такого вертольота - $200 тис. Конструктори отримали 8 замовлень на свої машини.

Зараз ви читаєте новину «Український швидкісний вертоліт вразив іранців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути