Ексклюзиви
понеділок, 23 листопада 2015 17:54

Український проект потрапив до двадцятки найбільш гарячих стартапів світу
3

Український сервіс
Фото: Стартап Petiole
Український сервіс
Український сервіс

Стартап Petiole, заснований українцем Андрієм Селезньовим, потрапив у топ-20 найбільш яскравих ідей 2015 року за версією американського бізнес-телеканалу CNBC. Про це повідомляє видання AIN.UA.

"Petiole моніторить динаміку росту рослини, використовуючи дані про площі аркуша, допомагаючи зрозуміти, як рослина реагує на різноманітні фактори. Це як розумний трекер для росту рослин", — йдеться на сайті CNBC.

Стартап з'являється в списку під 15 номером.

Стартап працює за рахунок засновників. Проект пройшов в інкубаційну програму Founders Space в Сан-Франциско, проте творцям не вдалося взяти в ній участь через те, що команді відмовили у візах.

У комплектацію Petiole входить мобільний додаток, спеціальна підставка для смартфона і пластина для калібрування і вимірювань. На даний момент команда запустила веб-сайт і набирає бета-тестерев першої користувача версії програми. Попадання в топ-20 CNBC проекту забезпечило в першу чергу те, що Petiole — чи не єдиний стартап, який працює в даному напрямку.

Для того, щоб потрапити в шорт-лист, Petiole подав заявку на відбір на конкурс Startup Open в США. Команду відібрали в топ-50 з 800 заявок. Пізніше з цього списку CNBC вибрав 20 кращих.

Попадання в топ CNBC забезпечував проектом високий рівень впізнаваності, враховуючи, що телеканал є одним з найбільш авторитетних бізнес-ЗМІ в світі. В Україні одним з перших на успіх стартапу звернув увагу Ілля Кенигштейн. Його пост про Petiole у Facebook набрав близько 1500 лайків.

Все уже в курсе, что украинский стартап Petiole вошел в двадцатку самых горячих стартапов мира по версии CNBC? Вот это...

Posted by Ilia Kenigshtein on 21 ноября 2015 г.

"Почалися переходи на нашу сторінку в інтернеті практично з усього світу . Але ще більше нам дав посn Іль Кенигштейна. З емоційної точки зору — великий мотиваційний стусан і прагнення працювати над проектом далі", — прокоментував подію засновник проекту Андрій Селезньов.

Першими, хто використав Petiole, були вчені-екологи, які проводили експерименти з площею листка. Після цього засновники стартапу поспілкувалися з аграріями та зрозуміли, що їм також буде корисна інновація. З тих пір клієнти сервісу змогли виміряти 2500 площ листків і завершити 3 наукових проекти.

Нагадаємо, що нещодавно ще один український стартап Petcube потрапив в топ-15 найбільш класних стартапів року за версією Inc.com.

Зараз ви читаєте новину «Український проект потрапив до двадцятки найбільш гарячих стартапів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути