Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2016 15:36

Українська армія отримала модернізовані танки

Українська армія отримала модернізовані танки

Українським збройним силам передали партію модифікованих танків Т-84. Модернізацію бойових машин проводили на харківському заводі ім. Малишева.

Напрямки модернізації розробили експерти Харківського конструкторського бюро з машинобудування та Харківського конструкторського бюро з двигунобудування. План робіт узгодили з українським Міноборони. Всього українська армія отримала шість відновлених і частково модернізованих основних бойових танків Т-84.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створили сучасний швидкісний вертоліт

Деталі модернізації не повідомляють. Економічна ситуація в країні змушує військових задовольнятися "половинчастою" модернізацією. Очевидно, можливості Т-84 порівняють із можливостями танка Т-64БМ "Булат".

Танк Т-84 - удосконалений варіант Т-80УД. Всього в Україні побудували десять Т-84 базової модифікації. Ці машини взяли на озброєння. Вони брали участь у параді на честь Дня незалежності України 2001 року. Потім їх використовували для підготовки військових фахівців, а тоді відправили на зберігання. Створили кілька модифікацій Т-84, найвідомішою з яких став танк БМ "Оплот". Останній - найдосконаліший український танк.

Нову протитанкову ракетну систему "Сармат" успішно випробували українські військові. Система "Сармат" використовує ракети з дальністю польоту від 2,5 до 5 км. Вони здатні вражати живу силу противника, закопані танки, човни і літаки.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія отримала модернізовані танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути