понеділок, 24 листопада 2014 15:13

Україна може стати технологічною Меккою - американський Forbes

Україна може стати технологічною Меккою - американський Forbes
Фото:unian.net

Однією з найбільших проблем України є корупція, країна в цілому гостро потребує реформи. Тим не менше, її чекає технологічний прорив, вважає кореспондент американського Forbes Грег Сателл.

Матеріал екс-співдиректора українського видавничого холдингу КР Медіа опублікований в Forbes.

Автор зазначає, що Україна потрапила у важке фінансове становище, багато в чому покладаючись на фінанси від МВФ, США і ЄС. Незважаючи на анексію Криму і війну в Донбасі, Сателл вважає, що у країни є шанс - завдяки підйому IT-індустрії.

"Я нещодавно розмовляв з керуючим партнером венчурного фонду AVentures Євгеном Сисоєвим. Він думає, що ми можемо спостерігати українське відродження. Хоча це може здатися неймовірним, але він цілком може бути прав", - пояснив він.

З тих пір як Кремнієва долина виявилася центром світового хайтека в сімдесяті та вісімдесяті роки, інші намагалися повторити її успіх. Сателл зазначає, що у тих, хто зумів повторити успішний досвід, було щось спільне - сильні університети, які готують технологічні таланти.

"Все це притаманне креативному класу, який знаходиться в кліматі, сприятливому для творчих людей. Це і арт-галереї, музичні майданчики і авангардні кафе. Хто знайомий з технологічною промисловістю в Україні знає, що Київ має ці речі в надлишку", - пояснив Сателл, говорячи про розвиток IT-аутсорсингу в столиці України.

Колумніст зазначає, що Україні не вистачає останнього елемента - каталізатора, потужного ривка однієї компанії, яка дасть тягу і іншим.

"Без сумніву, це попереду ще чекають труднощі. Але важливо пам'ятати, що Україна є одним з найбільших і найбільш освічених країн в Європі з великою кількістю талантів в технологічній сфері. Таким чином, хоча це може здатися і малоймовірним, але Україна може стати технологічної Меккою, я б не став заперечувати цього", - уклав Сателл.

Зараз ви читаєте новину «Україна може стати технологічною Меккою - американський Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути