вівторок, 10 травня 2016 11:21

У США винайшли штучну шкіру

У США винайшли штучну шкіру

Учені США розробили невидиму еластичну плівку. Її можна наносити на шкіру і тим самим зменшувати видимість зморшок і мішків під очима та покращувати стан шкіри за рахунок її постійного зволоження.

Про це повідомляє BBC.

Нанесена на шкіру плівка висихає і виглядає як шкіра молодої людини, говорять автори дослідження. Нині розглядається можливість комерційного запуску цього продукту.

Американські вчені кажуть, що подібну "другу шкіру" можуть використовувати в майбутньому для дозувань певних видів ліків або ж для захисту натуральної шкіри від сонячних променів.

Група дослідників з Гарвардського медичного інституту і Массачусетського технологічного інституту протестували свій препарат на декількох добровольцях, накладаючи плівку під очі, на руки і ноги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські дослідники з'ясували, що одне з популярних засобів китайської народної медицини дійсно є ефективним засобом проти сотень відомих захворювань.

Плівку з полісилоксанового полімеру створили в лабораторії молекул силікону і кисню.

Хоча плівка синтетична, вона імітує біологічну шкіру і пропускає повітря.

"Це невидимий захисний шар, який здатний забезпечити бар'єр від зовнішніх негативних впливів, косметичне поліпшення, і потенційно може виявитися високоефективним засобом від шкірних захворювань", — каже Деніел Андерсон, доцент кафедри Массачусетського технологічного інституту хімічного машинобудування.

Вчені стверджують, що ця плівка сприяє зволоженню шкіри, утримуючи в ній рідину, і робить її більш еластичною.

Нагадаємо, британські дослідники з'ясували, що одне з популярних засобів китайської народної медицини є ефективним засобом проти сотень відомих захворювань.

Зараз ви читаєте новину «У США винайшли штучну шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути