четвер, 19 жовтня 2017 11:15

У лікарні з'явилися роботи-масажисти

У лікарнях Сингапуру почали працювати роботи-масажисти. Вони допомагають лікарям приймати більшу кількість пацієнтів.

Робот назвали Emma - Expert Manipulative Massage Automation. Його минулого року розробили учасники стартапу AiTreat. Його учасники - інженери Наньянського технологічного університету в Сінгапурі, пише hyser.

Автор: Turbomobi
 

"Чисельність населення зростає і лікарі-масажисти потребують підмогу. А розумна технологія допоможе зняти з них частину навантаження і дозволить одночасно працювати з двома пацієнтами ", - каже один з розробників Альберт Чжан.

Emma робить масаж спини і колін. Робот оснащений спеціальними датчиками. Вони вимірюють напруженість м'язів і жорсткість сухожиль. Завдяки цьому він визначає оптимальну силу тиску. В основі робота - штучний інтелект. Відтак він здатний зробити масаж більш тривалим. Адже "руки" у робота ніколи не втомлюються.

Автор: hyser.com.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Jaguar Land Rover розробив кермо зі штучним інтелектом

Emma частково складається з деталей, які віддруковані на 3D-принтері. Це спрощує виробництво машини. При використанні відповідного програмного забезпечення Emma можна застосовувати в реабілітації, у спортивній медицині та у дитячому масажі.

Майже рік машину випробовували та проводили клінічні випробування. Після доопрацювань та удосконалення їх почали встановлювати у місцевих лікувальних закладах.

Презентували робота-пилососа, який сам шукає бруд. Everybot RS700 використовує спеціальні датчики, щоб знаходити брудні плями у темряві. Everybot RS700 не має коліс. Він використовує дві орбітальні швабри з мікрофібри.

Зараз ви читаєте новину «У лікарні з'явилися роботи-масажисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути