середа, 01 жовтня 2014 13:35

У Facebook спростували існування "кремлеботів", які блокують акаунти українських користувачів

У Facebook спростували існування "кремлеботів", які блокують акаунти українських користувачів
Фото:headmade.by

У Facebook дали коментар з приводу роботи компаній в Україні, а також - з приводу системи, за допомогою якої компанія обробляє звернення користувачів і реагує на них. Цей коментар Facebook вислав та Нацради.

По-перше, в компанії заявили, що Facebook не має представників ні в Росії, ні в Україні, а неупереджену підтримку користувачам з України надають співробітники з різних країн, які працюють у штаб-квартирі в Дубліні.

Всі звернення і скарги користувачів розглядаються за стандартними правилами. "Ми не дозволяємо користувачам знущатися над людьми або поширювати повідомлення, наповнені ненавистю. Якщо користувачі бачать на Facebook щось, що може суперечити даним правилам, ми заохочуємо їх повідомляти про це", - пише Тімиш Мартиненко, який консультує Facebook з питань PR в Україні.

Звернення користувачів розглядаються командами експертів, які працюють 24 години на добу по всьому світу. Іноді трапляється, щочерез велику кількість користувачів мережі в різних країнах світу отримане звернення розглядається неналежним чином. Якщо таке трапляється, мережа оперативно реагує, щоб видалити або відновити контент, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці серпня українські користувачі Facebook підтримали ідею звернутися до засновника мережі Марку Цукербергу із скаргою на цензуру: акаунти українських активістів мережа блокувала за скаргами так званих "кремлеботів". З зверненням до керівництва мережі звернулася і Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Суть претензій до Facebook: в Україні немає офіційного представництва компанії, а в Росії - є, і активісти побоювалися, що рішення про блокування приймалися не за правилами, а з міркувань цензури.

Зараз ви читаєте новину «У Facebook спростували існування "кремлеботів", які блокують акаунти українських користувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути