четвер, 08 грудня 2016 16:41

Топ-12 відеоблогерів заробили $70 млн

Топ-12 відеоблогерів заробили $70 млн
Блогер PewDiePie. Фото: gizmoids.com

Загальний дохід 12 топ-блогерів YouTube становив $70,5 млн 2016 року. Інформацію про доходи зібрало видання Forbes.

Про це повідомляє інтернет-журнал Apparat.

Найоплачуванішим відеоблогером, як і минулого року, виявився 27-річний швед Фелікс Чельберг, відомий як PewDiePie. Він записує проходження комп'ютерних ігор.

За цей рік Фелікс заробив $15 млн - на 20% більше, ніж за 2015 рік. Частину доходів Феліксу Чельбергу принесла власна книга This Book Loves You ("Ця книжка любить тебе"), що розійшлася тиражем 112 тис. екземплярів.

"Наш рейтинг заснований на даних Nielsen, IMDB, а також на інтерв'ю з агентами, менеджерами, юристами, інсайдерами галузі та самими зірками", - пише Forbes.

Другий рядок рейтингу посів пранкер RomanAtwood ($8 млн), третій - комедіантка Lilly Singh ($7,5 млн), четвертий - комедійний дует Smosh. П'яте місце розділили ЛГБТ-активіст Тайлер Оклі та Розанна Пансіно, яка веде канал, присвячений відеоіграм і кулінарним рецептам. Вони заробили за рік по $6 млн.

"Низький поріг входу на YouTube дозволив мені почати вести канал з відеокамерою вартістю $80", - каже Пансіно. Цього року вона випустила куховарську книгу, яка розійшлася тиражем більш ніж 120 тис. примірників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярні українські відеоблогери заробляють 4-5 тисяч доларів на місяць

"YouTube - це місце для людей з усього світу, яке допомагає їм відчувати себе менш самотніми. Коли я був молодший і жив "у шафі", я не міг просто загуглити "камінг-аут" (процес добровільного і відкритого визнання людиною належності до гендерної меншини. — Gazeta.ua), щоб зрозуміти, що зі мною відбувається. А зараз є десятки тисяч каналів від першої особи, які допомагають людям розібратися в їхній ідентичності", - каже ЛГБТ-активіст Тайлер Оклі.

Зараз ви читаєте новину «Топ-12 відеоблогерів заробили $70 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути