Ексклюзиви
четвер, 27 листопада 2014 19:06

Російський співак хоче відсудити у Apple 10 мільйонів доларів за порушення авторських прав

Російський співак хоче відсудити у Apple 10 мільйонів доларів за порушення авторських прав

Російський співак і композитор Юрій Антонов написав заяву в Генпрокуратуру і звернувся в Російське авторське товариство (РАВ), вимагаючи стягнути з Apple майже $10 млн (450 млн російських рублів). Він звинуватив американську компанію в порушенні авторських прав. За словами співака, в музичному магазині iTunes незаконно реалізується 90 пісень, автором музики і слів до яким є Юрій Антонов.

Композитор попросив Генпрокуратуру провести перевірку за цим фактом і "вжити заходів щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності", передає ИТАР-ТАСС.

Також Юрій Антонов розраховує, що його фінансові інтереси захистить Російське авторське суспільство. Від Apple Антонов вимагає вибачень і компенсації в розмірі п'яти мільйонів рублів за кожний твір.

Представники Apple, які відповідають за підтримку iTunes, відзначили, що музика Юрія Антонова була надана магазину третьою стороною - провайдерами контенту Believe SAS і RouteNote Ltd. Саме їм виплачувалася роялті за пісні композитора. Так, перша компанія отримала за твори співака 41 рубль 40 копійок (менше долара), а друга - $1,24.

Зараз ви читаєте новину «Російський співак хоче відсудити у Apple 10 мільйонів доларів за порушення авторських прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути