субота, 11 лютого 2017 13:20

Працівники заводу "Антонов" показали, як створюють літак
5

Фото: Анатолій Гаєвський

Перший український літак без російських деталей майже готовий. Випробувальний політ відбудеться вже у березні або квітні. Зараз на нього монтують потрібні деталі та доокомплектовують. На роботу над літаком пішло 2 роки. ДП "Антонов" підписав угоди з Саудівською Аравією щодо постачання літаків з 2017 року.

Ан-132D матиме крейсерську швидкість 500 км/год і максимальну висоту крейсерського польоту 9 км. Вантажопідйомність - 9,2 т, довжина - 24,5 м, висота - 8,8 м, розмах крил - 29,2 м.

"Літак класу Ан-132D може коштувати від 30 до 40 мільйонів доларів у базовому виконанні. Коли це базовий транспортний літак, усе залежить від того, які комплектувальні на ньому стоять. Але порядок цін десь приблизно плюс-мінус однаковий. Західні комплектуючі постачаються на велику кількість літаків - це перевага",- каже Gazeta.ua директор програми Ан-132D ДП "Антонов" Олександр Хохлов.

Участь у створенні АН-132D брали Канада, США, Велика Британія, Німеччина, Франція та Саудівська Аравія.

Потребу світового ринку в таких літаках на найближчі 20 років керівництво підприємство оцінює в 900 одиниць.

Держпідприємство "Антонов" - це єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. У числі найбільш відомих розробок підприємства - літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Зараз ви читаєте новину «Працівники заводу "Антонов" показали, як створюють літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути