четвер, 28 липня 2016 12:00

Мільйон американців та півмільйона французів перейшли на електронні сигарети

Мільйон американців та півмільйона французів перейшли на електронні сигарети

Часто курці ставлять перед собою питання: чи покращиться стан здоров'я, якщо зі звичайних цигарок перейти на електронну сигарету?


Її принцип полягає у випарюванні рідини для електронних сигарет. Курець вдихає, нікотин надходить у кров. Палячи таку сигарету, людина вдихає пар, а не дим. У парі немає продуктів горіння і смол, як у звичайних сигаретах. Тому таке паління є значно безпечнішим.


Рідина для електронних сигарет складається із безпечних речовин – харчового пропіленгліколю, харчового гліцерину, ароматизатора та нікотину. Пропіленгліколь і гліцерин забезпечують швидке випаровування та м'якість пари, яка вдихається. Ці речовини використовують у харчовій промисловості та косметології. Європейськими та американськими експертами визнані нешкідливими.


Хоча електронні сигарети до кінця не вивчені, близько мільйона курців США та півмільйона французів обрали саме їх. Люди переконані: вони значно безпечніші, ніж тютюнові. Помітили, що від них немає задишки та надмірного серцебиття. З кожним днем все більше їх клієнтів хочуть купити електронні сигарети .


"20 років викурював пачку сигарет у день. Дружина сварилася, бо у квартирі постійно відчувався запах нікотину. Сморід мене не турбував – я його просто уже не відчував. Але в знаки давалися проблеми зі здоров'ям – важко було підійнятися по сходах, постійна аритмія. Вирішив спробувати електронну сигарету. Смак нічим не відрізняється. Але почуваюся здоровішим, дружина задоволена. Та й для сімейного бюджету економія – на тютюнові сигарети витрачав значно більше коштів", – розповідає киянин Максим Гончаревич.


При тому виробники електронних сигарет занепокоєні: їх продукцію можуть заборонити. Не через шкоду на стан здоров'я людини. Просто вплив тютюнових компаній надто великий. З боку виробників електронних сигарет вони відчувають серйозну конкуренцію. Тютюнові компанії зараз переживають не найкращі часи: ціни підіймаються, продаж падає. З кожним днем все більше їх клієнтів хочуть купити електронні сигарети

Зараз ви читаєте новину «Мільйон американців та півмільйона французів перейшли на електронні сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути