пʼятниця, 24 жовтня 2014 14:54

Марк Цукерберг в Пекіні заговорив на мандаринському діалекті китайської мови

Марк Цукерберг в Пекіні заговорив на мандаринському діалекті китайської мови
Фото: Adnan Abidi / Reuters

Голова Facebook продемонстрував вільне знання китайської мови, виступаючи в університеті Цінхуа в Пекіні. Фрагмент виступу Цукерберг виклав на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Засновник і гендиректор Facebook взяв участь у 30-хвилинної сесії питань і відповідей у середу 22 жовтня. Цукерберг говорив виключно на мандаринському діалекті китайської мови.

У коментарях до його запису користувачі китайського походження заявили, що Цукерберг дійсно вільно говорить на китайській і що його мова, в якій були навіть жарти, справила враження.

Марк Цукерберг почав вивчати китайську у 2010 році, назвавши це "особистим викликом", пише Mashable. "Я завжди цікавився китайською культурою, а вивчення мови є відмінним способом дізнатися більше про культуру", - зазначив він.

За словами Цукерберга, в ході сесії питань і відповідей обговорювалося підключення більшого числа людей до інтернету, проект Internet.org і ранні етапи розвитку Facebook. Раніше на цьому тижні він став членом наглядової ради факультету економіки та менеджменту університету Цінхуа.

Дружина Цукерберга, Прісцилла Чан, є американкою китайського походження. За словами Цукерберга, вона також говорить на мандаринському діалекті.

Глава Facebook відомий тим, що ставить перед собою одну велику мету на рік. Так, у 2009 році він пообіцяв щороку носити краватку на роботу, в 2011 - є тільки тих тварин, яких сам вб'є, а в 2013 - що буде щодня знайомитися з людиною за межами Facebook.

Можливо, зусилля Цукерберга з вивчення китайської зуміють послужити на користь бізнесу його соцмережі. Нагадаємо, що доступ до Facebook офіційно заблокований в Китаї, поряд з іншими популярними американськими онлайн-сервісами. Однак глава соцмережі сподівається переконати місцеву владу змінити своє рішення.

Зараз ви читаєте новину «Марк Цукерберг в Пекіні заговорив на мандаринському діалекті китайської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути