пʼятниця, 14 лютого 2014 13:20

Легендарний iPad 2 стане історією: Apple зупиняє виробництво популярного ґаджета

Легендарний iPad 2 стане історією: Apple зупиняє виробництво популярного ґаджета
3dnews.ru

Через три роки з моменту запуску iPad 2 компанія Apple вирішила прибрати цей планшет з магазинів. Судячи з усього, каліфорнійський гігант має намір зосередитися на більш сучасних пристроях, які, до того ж, не набагато дорожчі за ветерана.

Як стало відомо сайту AppleInsider з надійних джерел, близьких до Apple, найближчим часом корпорація згорне виробництво iPad 2. Продажі цього гаджета стартували в березні 2011 року і до цих пір продовжуються. У США апарат коштує $399, що відповідає ціні компактної моделі iPad mini з Retina-дисплеєм. Найдешевшим планшетом в лінійці Apple є iPad mini першого покоління ($ 299). Вартість флагмана iPad Air починається з $ 499.

Нагадаємо, iPad 2 оснащений 9,7-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 1024х768 пікселів ( 132 ppi ), двоядерним процесором Apple A5 з тактовою частотою 1 ГГц, 512 Мбайт оперативної і 16 Гбайт вбудованої пам'яті.

Цей планшет був найпопулярнішим у Apple до появи iPad Air : за даними дослідження Localytics, проведеного період з 20 вересня по 18 жовтня 2013 року, на частку iPad 2 припадало близько 38% активованих "яблучних" планшетів. У iPad 4 було 18 %, у iPad mini - 17 %.

Швидше за все, висока популярність більш компактних планшетів з чіткими екранами і спонукала Apple відмовитися від застарілого iPad 2, в якому навіть немає іменитого дисплея Retina.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний iPad 2 стане історією: Apple зупиняє виробництво популярного ґаджета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути