Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2017 22:10

Квадрокоптер замінить бджіл
1

Створили дрон, який запилюватиме квіти, як бджоли. Його розробили дослідники з Національного інституту передової промислової науки і технологій Японії.

Експерти занепокоєні тим, що у світі стрімко зменшується кількість бджіл - більше ніж на 40%. Квадрокоптер-запилювач зможе виконувати функції бджіл і поліпшити економіку країни. Японці сподіваються так збільшити приріст врожаю, адже від запилення залежить процес розмноження 90% квіткових рослин і третини продовольчих культур.

На дно серійного квадрокоптера PXY CAM приклеїли шматочок шерсті з кінського волосу, просякнутого спеціальним гелем. До нього прилипає пилок і переноситься з квітки на квітку. Це імітує природний спосіб збирання пилку, передає mir24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили пасажирський безпілотник

За словами розробників, безпілотник з розмірами 42x42x22 м і вагою 15 гр успішно запилює квіти, не пошкоджуючи їх.

Зі 100 експериментів дрон змін зібрати пилок у 53 випадках. Зараз ним потрібно управляти вручну. Але вчені вдосконалять пристрій, щоб у майбутньому масово використовувати його у сільському господарстві. Квадрокоптери зроблять автономними, забезпечать камерами високого дозволу, модулем GPS і технологією штучного інтелекту, щоб пристрій міг сам розпізнавати квітки, які необхідно запилювати.

Винахід не замінить бджіл, і необхідно шукати способи врятувати популяцію комах, наголошують японці.

Фахівці голландської компанії DroneExpert оснастили квадрокоптер DJI Phantom2 лебідкою і особливим захопленням для доставки та опускання на дно коропової оснастки.

Зараз ви читаєте новину «Квадрокоптер замінить бджіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути