Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2014 18:35

Голландський студент створив безпілотник для швидкої допомоги

Голландський студент створив безпілотник для швидкої допомоги
Фото:theoryandpractice.ru

Студент-інженер з Голландії створив прототип безпілотника швидкої допомоги. Винахід здатний літати зі швидкістю до ста кілометрів на годину

"Близько 800 тисяч осіб страждають від зупинки серця щорічно в країнах Європейського союзу. Виживають лише 8%, - говорить творець дрона. За його словами, це відбувається через те, що екстрені служби не приїжджають вчасно: їх шлях складає близько 10 хвилин, в той час як смерть мозку, що тягне за собою летальний результат, займає всього від 4 до 6 хвилин".

Відзначається, що безпілотник може доставити дефібрилятор пацієнта в межах зони в 12 квадратних кілометрів приблизно за хвилину. Це збільшує шанси на виживання з 8 до 80%.

Безпілотник пофарбований в яскраво-жовтий колір рятувальних служб, оснащений шістьма гвинтами і здатний нести чотири кілограма корисного навантаження (в даному випадку - дефібрилятор). Він відстежує мобільні аварійні виклики і використовує GPS для навігації. Після того як він прибуває на місце події, оператор-фельдшер може спостерігати і говорити з тими, хто надає допомогу жертві. Він бачить те, що відбувається з допомогою веб-камери, розміщеної на борту апарата.

Всього 20% непідготовлених перехожих здатні впоратися з керуванням дефібрилятором, однак, слідуючи усній інструкції, це може зробити кожен.

Автор проекту планує удосконалити свій винахід і зробити його справжнім літаючим медичним інструментарієм. Він має намір "навчити" дрон прикладати кисневу маску до облич людей, постраждалих від пожеж, і вводити ін'єкції інсуліну жертвам діабетичного нападу.

Зараз ви читаєте новину «Голландський студент створив безпілотник для швидкої допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути