пʼятниця, 24 жовтня 2014 13:38

Facebook випустили мобільний додаток для анонімного спілкування

Facebook випустили мобільний додаток для анонімного спілкування

Компанія Facebook представила новий мобільний додаток Rooms, що дозволяє спілкуватися анонімно під псевдонімами.

Ідея програми в тому, щоб користувачі обмінювалися контентом на певну тему, яку встановлює автор того чи іншого чату. Потік інформації в "кімнаті" (Rooms - в перекладі з англійської "кімнати") нагадує стрічку новин з Facebook або Instagram з текстовими повідомленнями, фотографіями або відеороликами.

За словами менеджера по продукту Rooms Джоша Міллера, натхненням для розробки програми послужили інтернет-форуми і чати 1990-х років, де користувачі під псевдонімами могли обговорювати цікаві для них теми.

Можливість використовувати псевдоніми - головна відмінна риса Rooms від Facebook, яка дотримується принципу, що користувачі повинні реєструватися під тими ж іменами, під якими вони відомі в реальному житті. Якщо користувач бере участь у кількох обговореннях на Rooms, в кожній з "кімнат" він може вибрати окремий псевдонім.

З сьогоднішнього дня Rooms доступний в США, Великобританії та інших англомовних країнах, повідомили у Facebook. Однак поки випущена лише версія програми для платформи iOS, так що скористатися ним зможуть лише власники iPhone.

Це вже не перша ініціатива Facebook щодо захисту ідентичності користувачів. Раніше в цьому році соцмережа представила функцію, яка дозволяє заходити в сторонні додатки з реєстраційними даними Facebook, але зберігати їх анонімними для розробників.

Зараз ви читаєте новину «Facebook випустили мобільний додаток для анонімного спілкування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути