Ексклюзиви
субота, 25 лютого 2017 12:12

Cтворили робота-змію для підводних робіт

Cтворили робота-змію для підводних робіт
Eelume

Представники компанії Eelume опублікували відеоролик, на якому зафіксовано процес спуску робота на воду і його дії під водою у відкритому морі. Це відбувається у випробувальному центрі PREZIOSO Linjebygg Subsea Test Center в Тронхеймс-фіорді.

На відміну від змії, робот має модульну структуру. Це дозволяє користувачам підключати до фронтальної частини різні інструменти, додавати або прибирати двигуни, камери, секції і прилади. Власники робота зможуть переналаштовувати його для різних функцій. Про це повідомляє Популярная Механика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли виявлять життя на щойно відкритих планетах NASA - науковець

Робот може існувати прямо в спеціальній док-станції на дні моря, звідки він у будь-який момент може виплисти на виконання завдання або просто ремонту підводної інфраструктури — трубопроводу, нафтових вишок.

Досі невідому сонячну систему виявили науковці NASA. Стверджують, там можливе життя. Вона зветься TRAPPIST-1, розташована в сузір'ї Водолія, і має сім планет. Вони всі обертаються навколо однойменної зірки. Відстань до них - 39,5 трлн км.

Зараз ви читаєте новину «Cтворили робота-змію для підводних робіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути