вівторок, 26 серпня 2014 17:27

Будівництво інноваційного парку Bionic Hill у Києві заморожено

Будівництво інноваційного парку Bionic Hill у Києві заморожено

Будівництво інноваційного парку Bionic Hill у Києві заморожено через невиконання столичною владою зобов'язань щодо підведення інженерних та інших комунікацій.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив засновник парку Василь Хмельницький.

"Немає сенсу інвестувати в наукове містечко, до якого не підведені інженерні комунікації і неможливо зручно дістатися. Ми виконали свою частину зобов'язань, очікуємо, що столична влада виконає свою частину", - сказав Хмельницький.

Він уточнив, що місто не висуває додаткових вимог до компанії, просто у столичної влади об'єктивно складна ситуація з бюджетом.

"Я це прекрасно розумію. Але з іншого боку, якщо орієнтуватися виключно на "латання дірок" - то грошей не буде ніколи", - додав Хмельницький. Тепер за словами Хмельницького команда Bionic Hill роздумує над тим, щоб відкрити ще один інноваційний парк в одному з обласних центрів України.

Будівництво технопарку було припинено ще в травні цього року. Тепер же мова йде про повну призупинення проекту. Всього в бюджеті Києва на будівництво дороги та комунікацій в парк планувалося виділити 150 млн грн. Приблизно рік тому на технопарк виділили перші 9 млн грн. За цю суму "Київпроект" до жовтня минулого року повинен був розробити документацію для дороги довжиною 2,4 км і шириною 15 м, кільця для розвороту громадського транспорту, одностороннього тротуару і двосмугової велосипедної доріжки.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво інноваційного парку Bionic Hill у Києві заморожено». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути