Ексклюзиви
середа, 10 лютого 2016 14:33

Браузер Opera продадуть китайцям

Браузер Opera продадуть китайцям

Група китайських компаній домовилася про поглинання норвезької Opera, відомої випуском однойменного браузера. Про це йдеться в повідомленні IT-компанії. Сума операції складе $1,2 млрд.

Покупцями стали виробник ігор Beijing Kunlun Tech Co, компанія Golden Brick Capital Management, виробник захисного програмного забезпечення Qihoo 360 Technology та інвестиційна фірма Yonglian Investment.

Угода дозволить розробнику браузера знайти клієнтів на місцевому ринку та додаткове фінансування. "Конкурувати одному проти всієї екосистеми дуже затратно. І зараз ми стали частиною тієї екосистеми, яка нам підходить", — сказав голова ради директорів Opera Сверр Мунк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Samsung впровадила блокувальник реклами в браузер на Android

Однойменний браузер доступний як у мобільній, так і в десктопній версії. Однією з особливостей програми є те, що вона оптимізує надіслані та отримані дані, таким чином, веб-сторінки вантажаться швидше. Клієнтська база компанії налічує 350 млн активних користувачів на місяць. На деякі моделі Samsung і Xiaomi браузер Opera поставляється вже передустановленим.

Opera Mini займає четверту позицію на ринку мобільних браузерів з часткою 7,3%. На першому місці - Chrome (42%), далі йдуть Safari (34%) і браузер Android (11,1%).

Компанія Opera заснована в 1995 році. Перший однойменний браузер розроблений у 1994 році, коли його творці працювали в норвезькій Telenor.

Нагадаємо, творці Opera презентували новий браузер Vivaldi.

Зараз ви читаєте новину «Браузер Opera продадуть китайцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути