Ексклюзиви
вівторок, 24 травня 2016 16:29

Android вимагатиме біометричні дані замість паролів

Android вимагатиме біометричні дані замість паролів

Компанія Google планує відмовитися від стандартних паролів на користь біометричних даних. Компанія розробляє систему, яка аналізуватиме комбінацію сигналів з особливостей друку, ходьби, місця розташування з Android-смартфонів користувачів. Розробка запрацює до кінця 2016 року.

Про це повідомляє AIN.

Біометричні дані замінять двофакторну аутентифікацію. Проект уперше представили торік на конференції Google I/O. Розробляє його дослідницький підрозділ Google ATAP.

За допомогою Trust API користувачі зможуть розблокувати пристрої або авторизуватись у додатках на базі кумулятивної "Оцінки довіри". Вона враховуватиме безліч факторів, включаючи особливості набору тексту, поточного місцезнаходження, розпізнавання особи і характеристик голосу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 програм для Android, які економлять заряд батареї

Система постійно працює у фоновому режимі, збираючи дані про користувача, щоб формувати Trust Score. Якщо він недостатньо високий, додатки можуть попросити ввести пароль. Різні програми вимагатимуть різний Trust Score. Наприклад, доступ до банківського додатку захистять краще, ніж ігри.

Кілька великих фінансових установ почнуть тестувати систему в червні 2016 року.

"Якщо тестування пройде добре, вона стане доступна кожному Android-розробнику в світі до кінця року", - каже керівник Google ATAP Даніел Кауфман.

Trust API допоможе вирішити проблеми безпеки, пов'язані з одноразовими паролями.

Нагадаємо, компанія Google показала нову бета-версію Developer Preview 2 операційної системи Android N. В оновленні продемонстровано нові перспективні функції.

Зараз ви читаєте новину «Android вимагатиме біометричні дані замість паролів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути