середа, 04 травня 2016 17:14

5 неочікуваних фактів про парасольку
5

 

Сьогодні день народження складаних парасольок. 4 травня конструкції виповнюється 301 рік. 1715-го в Парижі винайшли першу парасольку, що складається. Фабрикант Маріус створив компактну модель. Шовковий матеріал замінив щільною тканиною. Нововведення сподобалося парижанам і гостям столиці.

Спочатку парасолька захищала від сонця. Від дощу її вперше застосували 1750 року. Gazeta.ua пропонує переглянути 5 найнеочікуваніших фактів про парасольку.

 

1. 1763 року у французькому королівському дворі провели опис майна. У переліку речей зустрічаються згадки про 11 кольорових парасольках з тафти і 3 з вощеної вуалі з золотим та срібним мереживом.

2. 1769 року в Парижі відкрився перший прокатний магазин парасольок від дощу.
 

3. У парасольках зберігали гаманці, трубки, письмове приладдя та інші дрібні предмети. З цією метою за спеціальним замовленням майстра вшивали в них потаємні кишеньки.

 

4. Існує два види парасольок: довгі парасолі-тростини і парасольки, які можна скласти в кілька разів - в 2, 3, 4 і навіть 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі студенти танцювали в дощовиках, щоб привернути увагу до ЄС

5. У США щорічно подається стільки заявок на патент у цій галузі, що в американській патентній службі 4 людини займаються винятково їх розглядом.

Зараз ви читаєте новину «5 неочікуваних фактів про парасольку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути