Ексклюзиви
субота, 25 лютого 2017 13:44

Вісім помилок під час приготування млинців

Вісім помилок під час приготування млинців

Цього тижня українці святкують Масляну: готують млинці, ходять одне до одного в гості, проводжають зиму і зустрічають весну.

Щоб не виникали проблеми з випіканням млинців у цій статті вмістилися найпоширеніші факапи під час смаження млинців і інструкція, як зробити ідеальні млинці.

Млинці рвуться

Причин того, що млинці не хочуть перевертатися і рвуться, може бути декілька.

По-перше, це неправильні пропорції інгредієнтів. Якщо додати до тіста занадто багато борошна, тісто буде густим, млинці вийдуть товстими і пухкими, будуть важко перевертатися і можуть порватися. Щоб вирішити проблему, потрібно влити в тісто трохи молока або води. Якщо ж у тісті, навпаки, мало борошна і багато молока, воно вийде дуже рідким і теж буде рватися.

По-друге, варто пам'ятати, що клейку здатність тісто для млинців отримує, трохи постоявши. Не потрібно виливати тісто на сковороду одразу ж. Потрібно почекати 10-15 хвилин. Деякі господині залишають тісто для млинців на кілька годин або на ніч і тільки потім приступають до смаження.

По-третє, потрібно, щоб сковорода добре розігріта перед початком випікання. Млинцеве тісто слід виливати виключно на розпечену, а не на теплу, сковороду.

Млинці прилипають до сковороди

Якщо млинці прилипають до сковороди, можливо, використовується неправильна сковорода. Краще за все для смаження млинців підходять чавунні сковорідки і спеціальні пательні для млинців.

Млинці пригорають

Щоб млинці не пригорали, як і в попередньому пункті, необхідно обирати правильну сковороду і додавати до тіста олію. Також потрібно стежити за кількістю доданого в тісто цукру. Якщо з цим інгредієнтом переборщити, млинці будуть підгоряти.

У млинцях є грудочки

Грудочки з'являються тоді, коли борошно в тісто додається не поступово, а одразу. Крім того, не забувайте обов'язково просіювати борошно через сито. Якщо грудочки все-таки утворилися, потрібно додати в тісто трохи молока і перемішати, використовуючи вінчик або міксер.

Млинці виходять дуже товстими

Млинці виходять товстими, коли тісто дуже густе. В ідеалі тісто для млинців повинне нагадувати рідку сметану. Якщо всипали забагато борошна, потрібно розбавити тісто водою або молоком.

Млинці виходять "гумовими"

Жорстку, "гумову" текстуру млинці набувають тоді, коли тісто занадто довго і ретельно перемішувалося. Краще залишити в тісті трохи грудочок, які при випіканні зникнуть самі.

Млинці виходять сухими і ламкими

Щоб млинці на Масляну не вийшли сухими і ламкими потрібно регулярно змащувати олією сковороду.

Млинці занадто бліді

Якщо ваші млинці виходять блідими, а хочеться, щоб вони були рум'яними, просто потрібно додати вогню під сковородою, водночас слідкуючи, щоб млинці не підгоріли.

Зараз ви читаєте новину «Вісім помилок під час приготування млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути