Ексклюзиви
вівторок, 26 липня 2016 15:07

Величезний череп та відсутність шиї — прототип людини, що зможе вижити в аварії
6

Фото: infomaniya.com

В Австралії створили реалістичну скульптуру людини, що зможе вижити в автомобільній аварії. Витвір представили в рамках нової кампанії з безпеки дорожнього руху.

Автомобілі розвинулися набагато швидше, ніж людське тіло. Люди не встигли пристосуватися до неймовірної сили, яка знищує людину зовні та зсередини під час аварії.

Скульптуру суперлюдини назвали Грехем. Його створив художник Піччиніно, інженер з безпеки дорожнього руху Девід Логан та хірург-травматолог Крістіан Кенфілд.

У Грехема величезний та товстий череп, який виконує функцію шолома. У нього немає шиї - він не зможе зламати шийні хребці. Його ніс та обличчя втиснуті, тому вони також понесуть мінімальні каліцтва під час аварії.

Крім того, Грехем володіє великою грудною кліткою та масивними ребрами. Велика кількість сосків та зайва вага виконують функцію подушок безпеки.

Також у нього дуже сильні ноги та довгі стопи. Це дозволяє сильніше упиратися під час зіткнення. Кінцівки суперлюдини можуть гнутися на всі боки. Ризик переломів в суглобах знижений до мінімуму.

Творці звертають увагу на те, аби люди більш серйозно ставитися до власної безпеки. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я в 2013 році на дорогах в результаті ДТП загинули 1,25 млн осіб.

Виставка з Грехемом в головній ролі супроводжується гаслом: "Вам не треба мати те, чим я володію, якщо ви будете їздити безпечно, то це вам просто не знадобитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік сфотографував привид мертвого байкера на місці ДТП

Зараз ви читаєте новину «Величезний череп та відсутність шиї — прототип людини, що зможе вижити в аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути