Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2014 15:27

В "лялькової лікарні" реставрували 3 млн. іграшок
8

Поломка іграшок для сучасних батьків давно перестала бути проблемою. Як тільки у малюка трапляється горе, досить піти в найближчий супермаркет і купити нову ляльку або плюшевого ведмедя. Однак мало хто знає, що в Сіднеї існує справжня "лікарня" для ляльок (Doll Hospital), де справжні професіонали готові надати будь-яку допомогу іграшок, подарувати друге життя улюбленим пупсам.

"Лялькова лікарня" була відкрита в 1913 році містером Гарольдом Чапманом. З'явилася вона не випадково: брат Гарольда займався поставками целулоїдних ляльок з Японії, під час довгого транспортування по морю багато виробів деформувалися, тому було просто необхідно знайти спосіб, як їх ремонтувати. Гарольд Чапман відкрив майстерню, в якій повертав лялькам "товарний вигляд". Клієнти магазину іграшок, дізнавшись про те, що в місті є майстер з такими золотими руками, стали з часом приносити йому поламані іграшки. Так з'явилася справа, яка ось вже більше ста років приносить хороший прибуток.

У 1930-ті роки бізнес перейшов до сина Гарольда Чапмана, який розширив справу батька. Крім ляльок, в майстерні стали ремонтувати вироби з шкіри, сумки, рукавички і парасольки. Справжній бум на подібні послуги був після 1939 року: з початком Другої світової війни можливість купувати нові іграшки у батьків зникла.

Ляльковою лікарнею сьогодні керує Джефф Чапман, з величезним ентузіазмом він ремонтує іграшки, продовжуючи тим самим справу діда і батька. Навички за "лікування" ляльок передаються від покоління до покоління, так що можна сказати, що сім'я Чапманов володіє унікальним досвідом. Кожен співробітник в лікарні має свою спеціалізацію, так що, встановивши діагноз, ляльок відправляють на реабілітацію.

Сьогодні в лялькової лікарні надають великий спектр послуг: виконують ремонт антикварних і сучасних ляльок, м'яких іграшок, колясок та гойдалок, валіз, сумок, парасольок і навіть порцелянових виробів. За роки роботи друге життя майстри повернули 3 мільйонам ляльок.

Джефф Чапман розповідає, що найпрекрасніший момент у його роботі - це бачити очі маленької дівчинки, які світяться щастям, коли вона приходить забирати улюблену іграшку. Багато хто залишає ляльок в ремонт зі сльозами на очах, але, повернувшись, готові розплакатися від радості, адже їх улюблениці знову в повному порядку.

Зараз ви читаєте новину «В "лялькової лікарні" реставрували 3 млн. іграшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути