Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2015 13:07

В Африці полюють на альбіносів і продають їх частини тіла шаманам
6

Альбіноси вважаються в африканських країнах кимось на кшталт вищої раси. Але подібна унікальність не полегшує їм життя, а навпаки. Вважається, що різні частини тіла білих людей володіють магічною силою, тому на них протягом багатьох років ведеться справжнє полювання.

У Східній Африці вважається, що біла шкіра, руки, ноги, волосся, кров альбіносів мають магічні властивості. Місцеві шамани часто використовують їх в якості компонентів для виготовлення зілля, амулетів чи у проведенні ритуалів. За різні частини тіла альбіносів пропонують дуже хорошу ціну, тому на них ведеться справжнє полювання.

Тільки в районі Nkole в Малаві з початку року вбито вже шестеро людей з білим кольором шкіри. Багато хто ходить без деяких кінцівок, тому що вони ставали жертвами облав, і якщо їх не вбивали, то відрубували руки або ноги.

Як не дивно, але мешканці сіл, де живуть альбіноси, не перешкоджають насильству над ними, бо вважають, що живі люди з білим кольором шкіри приносять їм невдачу.

Альбінізм - це не дар, а захворювання, яке викликане відсутністю в організмі особливого ферменту, який відповідає за утворення меланіну - пігменту, що "забарвлює" шкіру. Якщо за статистикою у всьому світі альбіноси народжуються з частотою 1:10000, то в Східній Африці ця цифра становить - 1:1400.

Правоохоронці переслідують мисливців на альбіносів, їм навіть дозволено розстрілювати їх на місці при спробі замаху. Однак ці заходи не особливо ефективні і полювання на білих людей триває.

Зараз ви читаєте новину «В Африці полюють на альбіносів і продають їх частини тіла шаманам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути