Ексклюзиви
середа, 11 липня 2012 13:48

Українскі студенти виграли у конкурсі від Microsoft

Донецька команда quadSquad посіла перше місце в номінації "Розробка програмного забезпечення" на конкурсі студентських технологічних проектів Imagine Cup, який організовує Microsoft. Про це повідомляється в прес-релізі компанії. Про це пише Українська правда.

Учасники української команди представили на конкурсі рукавиці, які перетворюють мову жестів на вербальну мову. Вона відтворюється через динамік. Розробка за назвою Enable Talk покликана полегшити взаємодію з людьми, які мають порушення мовлення.

Автор: Фото: Microsoft
  Рукавиці зацікавили жюрі
Рукавиці зацікавили жюрі

Українці отримають від Microsoft грошовий приз у розмірі 25 тисяч доларів США за перемогу в номінації Software Design.

Друге місце в цій номінації дісталося японській команді Coccolo, яка розробила систему взаємозалежних ламп для збереження електрики.

Третє місце здобула wi-GO із Португалії, яка представила керований сенсором Kinect магазинний візок для людей із обмеженими можливостями.

Автор: Фото: Microsoft
  Хлопці заслужено посіли перше місце
Хлопці заслужено посіли перше місце

У 2012 році конкурс Imagine Cup проводився вдесяте.

Сайт ITC.ua представляє склад донецької команди-переможця цього року quadSquad: Антон Пастерніков – розробник апаратної й програмної частини, Максим Осика – речник команди, Антон Степанов – капітан команди, Валерій Ясаков – дизайнер інтерфейсів.

На розробку проекту Enable Talk ці хлопці витратили майже 6 місяців.

Автор: Фото: Microsoft
  Навіть японці поступилися місцем українським студентам
Навіть японці поступилися місцем українським студентам

За їхніми словами, найбільша складність полягала у створенні дієвого прототипу. Для створення рукавичок, які могли б розпізнавати мову жестів, знадобилося використати декілька сенсорів, включаючи гнучкі, розташовані у фалангах рукавиць.

Антон Степанов сам виготовив системну плату, на це в нього пішла основна частина часу. Більшу частину роботи з апаратної частини Enable Talk він виконував ночами на кухні – тож quadSquad можна назвати "кухонною компанією" (за аналогією з англійським "гаражна компанія", що позначає компанію, яка лише почала бізнес і навіть не має офісу).

Усе це, разом із програмним забезпеченням для комп'ютера й смартфона, дозволяє Enable Talk переводити мову жестів у голосові повідомлення.

На даний момент, щоправда, quadSquad реалізували підтримку лише платформи Windows Mobile, тому що у Windows Phone 7 банально немає API для Bluetooth. Але хлопці сподівався, що в Windows Phone 8 він буде доданий.

"Ви бачили проект українців? Вони створили рукавички, які переводять жести німих у голос. Це вражає!" - коментували винахід судді.

Зараз ви читаєте новину «Українскі студенти виграли у конкурсі від Microsoft». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути