вівторок, 25 листопада 2014 14:42

Тривимірну сову художник зробив із знайденого сміття
4

Незвичайний метод боротьби із забрудненням рідного міста вибрав для себе художник Артур Бордало. Більш відомий у неформальному середовищі як Bordalo II, він вирішив боротися із забрудненням рідного Лісабону за допомогою вуличного мистецтва. Купи сміття в його руках переживають друге народження. У хід йде все - від старих автомобільних покришок до дрібного побутового мотлоху. Здається, що художник здатний зробити скульптуру або інсталяцію з вмісту будь-якого сміттєвого бака.

В цьому році художник взяв участь у фестивалі вуличного мистецтва WOOL, який ось уже кілька років успішно проходить у португальському місті Ковільян. Більше тижня у Бордало пішло на створення тривимірного графіті-колажу Owl Eyes ("Совині очі"). В якості матеріалів художник використовував вторсировину, а також знайдене на звалищах сміття. Артур вибрав для своєї сови яскраво-зелений фон з невеликими вкрапленнями кольору. В якості послання Бордало вибрав патетичну фразу: "В даний час тут нехтують освітою і культурою".

Художник народився і виріс в Лісабоні. У 2007 році він закінчив факультет мистецтв Лісабонського університету (Faculdade de Belas-Artes da Universidade de Lisboa). Ймовірно, юний Бордало вирішив піти по стопах свого діда, відомого лісабонського живописця Реал Бордало. Подібний живопис Бордало-молодшого, або як він любить себе називати, Bordalo II, сповнений барв і руху. Його творче мистецтво не тільки бореться з забрудненням навколишнього середовища, але і дає можливість жителям мегаполісу по-новому поглянути на одноманітні міські ландшафти.

Зараз ви читаєте новину «Тривимірну сову художник зробив із знайденого сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути