Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2014 17:13

ТОП-10 найталановитіших дітей-вундеркіндів нашого часу

ТОП-10 найталановитіших дітей-вундеркіндів нашого часу

Більшість людей прагне досягти досконалості в своїй професійній області - деякі добираються до вершини кар'єри в зрілому віці, але інші настільки талановиті, що в дитинстві деколи перевершують дорослих.

Перед вами список з десяти сучасних вундеркіндів, які досягли успіху в різних професіях.

 

1. Мікаела Фудоліг

Мікаела Ірен Фудолиг вступила до Філіппінського університету в 11 років, а в 16 років вона закінчила його з відзнакою, отримавши ступінь бакалавра природничих наук. В даний час Мікаела працює професором в тому ж університеті і займається еконофізикою - математичним моделюванням поведінки в системах і біологічними системами.

2. Акрит Ясвал

Акрит Пран Ясвал з Індії став відомий, коли виконав свою першу хірургічну операцію - йому було тоді всього сім років. Хоча він в той час ще не був лікарем, але вже мав репутацію медичного генія у вузькому колі знайомих. Його восьмирічний приятель отримав сильні опіки на руці, і Акран відділив йому пальці.

У віці 12 років Акран поступив в медичний університет, а до 17 років заробив магістерську ступінь в області прикладної хімії. Сьогодні він займається пошуками ліків від раку.

3. Тейлор Вілсон

Тейлор Рамон Вілсон став наймолодшою людиною у світі, яка створила робочий фузор - пристрій, призначений для реакцій ядерного синтезу. У віці 10 років він сконструював ядерну бомбу, а фузор зробив, коли йому виповнилося 14. У травні 2011 року Тейлор отримав премію на Міжнародній науково-технічній ярмарку Intel за детектор перехідного випромінювання.

У лютому 2013 року він виступив на конференції TED-2013, де розповів про свої ідеї відносно автономних підземних ядерних реакторів ділення. Тейлор розробив компактний ядерний реактор, який, за його словами, здатний генерувати 50 МВт електроенергії, причому заправляти пристрій необхідно лише раз на 30 років.

4. Камерон Томпсон

Камерон Томпсон - математичний геній з Північного Уельсу. Коли йому було чотири роки, він виправив свого вчителя, який сказав, що нуль є найменшим числом, заявивши, що той забув про від'ємні числа. У віці 11 років він отримав ступінь з математики у Відкритому університеті Великобританії. У тому ж віці хлопчик успішно здав два випускних іспити в математичній школі і був показаний по ВВС як один з геніальних підлітків. На жаль, у Камерона є труднощі в навчанні через хворобу Аспергера, але тим не менш він є одним з юних математичних геніїв світу.

5. Джейкоб Барнетт

Джейкоб Барнетт - американський математик. Коли йому було два роки, йому поставили діагноз - важкий аутизм: лікарі говорили, що той не зможе говорити, читати і робити дрібні побутові дії. У три роки виявилося, що лікарі грубо помилилися - Джейкоб міг розповісти алфавіт в прямому і зворотному порядку.

У цьому ж віці під час відвідування планетарію Джейкоб відповів на запитання ведучого про те, чому місяця Марса такої дивної форми. Він вступив до Університету Індіани в Індіанаполісі у віці 10 років.

Під час роботи над докторською дисертацією Барнетт стверджував, що в один прекрасний день зможе спростувати теорію відносності Ейнштейна. В даний час він працює над дисертацією в галузі квантової фізики.

6. Марк Тянь Боедіхарджо

Марк Тянь Боедіхарджо народився в Гонконзі, він наймолодший з усіх, хто всупав в Гонконгський університет: йому тоді було дев'ять років. Він навчався за спеціальною програмою, де особлива увага приділялася математиці і статистиці, в той же час він здав в школі вісім випускних іспитів.

Зараз у Марка є два дипломи, ступінь бакалавра в галузі математичних наук і магістра філософії в галузі математики, яку він отримав в 2011 році - на рік раніше, ніж передбачає навчальний план. В даний час він отримує ступінь доктора філософії математики у Сполучених Штатах.

7. Пріянши Сомані

Пріянши Сомані з Індії володіє дивовижною здатністю проводити в розумі складні математичні обчислення. У шість років вона освоїла усний рахунок, а в 11 посіла перше місце на змаганні Mental Calculation World Cup: Пріянши обійшла 36 інших конкурентів з 16 країн, обчисливши квадратний корінь з десяти шестизначних чисел за рекордні 6 хвилин 51 секунду. В довершення всього, вона виявилася єдиним учасником в історії конкурсу, який не допустив жодної помилки під час складання, множення і добуванні квадратних коренів.

Приянши стала новим світовим рекордсменом у добуванні квадратних коренів у розумі в січні 2012 року, коли вирахувала квадратний корінь з десяти шестизначних чисел за 2 хвилини і 43 секунди.

8. Акім Камара

Акім Камара - скрипаль з Берліна. Він почав грати на скрипці в два роки і відрізняється чудовою пам'яттю про музику, яку чув ще в пелюшках. Його вчитель помітив його природний "музичний слух" і почав викладати хлопчикові уроки музики двічі в тиждень. Грати на скрипці Акім навчився дуже швидко, всього за шість місяців навчання, і дебютував у грудні 2003 року у віці трьох років на різдвяному концерті.

9. Ітан Бортник

Ітан Бортник - музикант, автор пісень, актор. Коли йому було три роки, він почав грати на клавесині, а у віці п'яти років - писати музику. Його дебютний виступ відбувся на The Tonight Show з Джеєм Лено в 2007 році, після чого хлопчик неодноразово виступав у подальшому.

Ітан увійшов до Книги рекордів Гіннесса як наймолодший сольний виконавець в світі. Він є наймолодшим хедлайнером, який коли-небудь виступав в Лас-Вегасі - концерт відбувся, коли Ітану було десять років.

10. Таніш Меттью Авраам

Таніш Меттью Авраам - один з наймолодших членів Менса, куди він вступив у віці чотирьох років. Його геніальність проявилася в чотири місяці, коли він став переглядати дитячі книги і правильно відповідати на питання про їх зміст.

При вступі до Менсу він отримав результат в 99,9% стандартизованого тесту IQ Менса. У п'ять років Таніш закінчив п'ять курсів математики освітньої програми Стенфордського університету для обдарованої молоді всього за шість місяців.

У шість років він поступив в середню школу, а потім в коледж - з усіх предметів його середній бал ніколи не опускався нижче 4,0. Також він часто публікує есе на веб-сайті Місячного інституту НАСА.

Зараз ви читаєте новину «ТОП-10 найталановитіших дітей-вундеркіндів нашого часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути