пʼятниця, 02 грудня 2016 16:08

Рятувальники захистили від морозу лебедя
7

Сільське озеро, у якому плавав білий лебідь, покрилося льодом, та ледь не відібрало життя птаха. Це сталося у селі Нове Залісся на Київщині. Рятувала птаха команда з шести чоловік на трьох човнах. Про операцію розповідають у соціальних мережах.

"Збір на лебедя - складний процес. Раніше до вилову лебедя готувалися 2-3 дні, а тепер треба було зібратися за один вечір. Зрештою, 6 чоловік, 3 човни, прожектор, сітка, мотузки, гідрокостюми завантажені у машину і ми виїжджаємо. Сильний сніг, в глухих селах, якими їде автомобіль, не видно ні машин, ні людей. Раз на трасу вискочив заєць, який довго біг перед машиною... на одному з поворотів автівку занесло... А ось і озеро... жінка, що нас викликала, розказала, що вдень лебідь підходив зовсім близько до берега, а тепер пішов на середину", - пишуть рятувальники.

Іти по льоду до птаха не могли - ще занадто тонкий. Плисти човен теж не міг, бо заважала льодова кірка на поверхні води. Рятувальники - придумали метод добратися до змерзлого лебедя. Поставили на воду біля берега човна, один з команди йшов по льоду, та штовхав човна перед собою.

"Більша частина ваги розподілена на човні, лід голосно тріщить, але не провалюється. Трохи потренувалися, і почали роботу. Три людини з сачками з різних сторін вийшли до лебедя, відтісняючи його до берега. Спочатку він тікав, потім встрепенувся, намагався полетіти, але не зміг, і пішов далі. Яскраве світло прожектора дезорієнтувало птаха, і він пішов вперед, прямо на яскраве світло", - згадують учасники справи.

Троє людей з сачками спіймали птаха, ще троє помічників підійшли, аби допомогти доставити лебедя в машину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жаби-акробати роблять трюки в повітрі та у воді

"Троє рухалися по льоду, притискали його до берега. А на березі, з яскравим ліхтарем стояли ще троє. Врешті, лебідь вийшов на фінішну пряму. Намагався відійти від наміченого курсу вправо, але його зупинив один з команди. Ближче, ще ближче до ліхтаря. Стрибок.. і два сачка одночасно накрили величезного птаха. Він стрепенувся, зашипів, намагаючись скинути з себе сітку, але тут підбігли інші члени команди і завантажили його у клітку", - розповідають.

Близько третьої ранку пташку випустили у ванну в теплій квартирі. Після огляду орнітологів лебедя поселили у зоопарк Межигір'я.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники захистили від морозу лебедя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути