субота, 26 січня 2019 01:35

Поза, в якій ви сидите, розкаже про характер
8

  Визначити характер за позою людини досить просто.  Це допоможе вам швидше налагодити контакт зі своїм співрозмовником.
Визначити характер за позою людини досить просто. Це допоможе вам швидше налагодити контакт зі своїм співрозмовником.

Поза людини може розповісти набагато більше, ніж навіть її слова, просто потрібно навчитися читати їх. Те, як ви сидите або стоїте, дійсно багато може розповісти про вашу особистість.

"Якщо ви не впевнені, чи говорить людина, що сидить за столом, правду, загляньте під стіл, - каже австралійський письменник Аллан Піз, який написав книгу про мову тіла "Нова мова рухів тіла".

Нога на ногу

Така поза показує, що ви безтурботні і спокійні, а також відкриті до нових ідей. Швидше за все, ви емоційно гнучка людина. Однак, якщо ви сидите на стільці в такому положенні, це демонструє, що ви сором'язлива людина і намагаєтеся дещо віддалитися від незнайомців. Не виключено, що ви типовий інтроверт.

Нога на ногу, спина пряма

 

Ця поза показує, що ви людина впевнена, надійна і сильна. Вам притаманна життєрадісність, ви любите задоволення і проявляєте інтерес до будь-яких дрібниць в житті.

Щиколотки схрещені

Якщо ви сидите зі схрещеними щиколотками, це показує, що ви є авторитарною і домінуючою людиною, який володіє потужними лідерськими якостями. Ви любите управляти ситуаціями і людьми, а також обожнюєте командувати. Таку позу можна ще порівняти із закушуванням губи. Зазвичай люди сидять так на прийомі у стоматологів, юристів і податкових інспекторів. Ще один цікавий аспект полягає в тому, що ви, ревнива людина.

Нахил вперед

Ця поза демонструє, що ви людина, яка легко відволікається на сторонні зовнішні чинники. Ви не дуже товариські, але все ж любите заводити нових друзів. Ви людина, яка може лестити іншим, робити їм компліменти і всіляко розхвалювати.

Ноги разом

 

Коли люди дивляться на вас вперше, їм здається, що ви холоднокровна і стримана людина. Але коли вони пізнають вас ближче, то знаходять вас доброзичливим і щирим. Однак ви все ж особистість досить прямолінійна і серйозна. Крім того, ви суворо дотримуєтеся своїх планів і пріоритетів, і вам властива пунктуальність.

Ноги переплетені

Це суто жіночий жест. Зазвичай так скручують ноги скромні і невпевнені в собі жінки. Навряд чи тут підійде сильний напір. Для того, щоб розговорити таку людину, потрібно бути відкритим і доброзичливим.

Схрещені руки на грудях

 

Це показує, що ви людина, яка володіє сильним характером і певною глибиною емоцій. Ви нерідко будуєте навколо себе захист від усього світу. У вас зазвичай зосереджений вираз обличчя. Оскільки ви відчуваєте себе досить впевнено і спокійно, ви не відразу розкриваєтесь оточуючим.

Руки між ніг

Якщо ви сидите в цьому положенні, значить ви чутлива і дуже добродушна людина. Ви проявляєте інтерес до проблем інших людей і завжди шукаєте всі способи, щоб допомогти їм. Але така поза також свідчить про те, що ви часом соромитеся і сумніваєтеся щодо своїх особистих рішень.

Руки на колінах

 

Людина, яка сидить в цій позі, - це абсолютно впевнений в собі лідер. Ви не боїтеся давати це зрозуміти оточуючим. Крім того, ця поза показує, що ви людина зосереджена і розумово активна. Якщо у вас виникають будь-які проблеми, ви не лякаєтесь і негайно приступаєте до їх вирішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "розкусити" чоловіка за 10 хвилин

Руки в замку

Поза демонструє, що ви емоційна та імпульсивна людина. Ви завжди веселі, оптимістичні і товариські. Співпрацюючи з вами, люди отримують заряд енергії, і ви надихаєте їх своїм позитивом. Це говорить про те, що ви завжди оточені своїми "фанатами" і ніколи не буваєте самотніми.

Руки на підлокітниках

 

Якщо ви постійно тримайте руки на підлокітниках, ви уважні і до себе, і до свого оточення. Вам завжди потрібен комфорт і відчуття безпеки. Ви емоційно стабільна людина, а ваші друзі і сім'я вважають вас своїм наставником і порадником.

Руки за головою, а ви відкинулись назад

Це показує, що ви чутлива людина, і поважаєте почуття інших. Ви завжди обізнані про потреби інших людей, але дуже обережні в своїх діях. Більш того, ви схильні аналізувати всі аспекти, перш ніж приймати певні рішення в своєму житті. Ви завжди зважуєте всі за і проти і ретельно готуєтеся до того, що плануєте робити.

Зрадницькі ступні

Виявляється, люди незалежно від віку і статі, кажучи неправду, починають несвідомо рухати ступнями (розгойдувати, крутити, смикати і т.д.).

Чотири основні положення стоячи

1. Увага (ступні разом)

Ця поза означає, що вас уважно слухає співрозмовник, швидше за все, нижче вас за рангом. Зазвичай так стоять учні перед вчителями і підлеглі перед начальством.

2. Розставлені ноги

Ця поза переважно чоловіча. У такій позі чоловік міцно стоїть на землі і відчуває себе впевнено.

3. Одна нога виставлена вперед

 

За такою позою дуже легко визначити наміри людини. Зазвичай, в який бік спрямований носок, в той бік людина має намір рухатися. Перебуваючи в компанії, ми направимо носок на найприємнішого нам співрозмовника. Якщо ж людина відчуває себе незатишно, носок виставленої ноги, швидше за все, буде спрямований до найближчого виходу.

4. Схрещування ніг

Схрещені ноги і руки практично завжди є свідченням того, що людина закрилася від усіх і увійшла в захисну позу. До такої людини досить складно достукатися і навряд чи вона легко прийме ваші аргументи.

Якщо обличчя і голоси людей, які спілкуються між собою, спокійні і доброзичливі, але при цьому ноги і руки схрещені, насправді вони не так вже й довіряють один одному, як хочуть показати зовні.

Також таку позу зазвичай приймають в колі малознайомих людей. Можете провести цікавий експеримент - підійти до групи незнайомих людей і стати поруч в оборонній позі. Практично відразу після цього люди почнуть схрещувати руки один за одним. Ця поза дуже заразна і передає певне занепокоєння і відчуття небезпеки.

Замерз або прийняв оборонну позицію?

Тлумачити мову жестів завжди потрібно в контексті. Іноді люди виправдовують свої схрещені руки і ноги тим, що вони замерзли або хочуть в туалет. У деяких випадках це дійсно так, а в деяких вони просто прикриваються зручним поясненням.

Насправді якщо людина дійсно замерзла, вона не тільки схрестить свої руки, але й заховає пальці під пахви. Ноги ми теж схрещуємо, але при цьому намагаємося їх випрямити і щільно притиснути одну до одної. Оборонна ж поза більш розслаблена і спокійна. Якщо людина говорить, що їй просто так зручно стояти, швидше за все вона практично завжди відчуває себе так, немов навколо одні вороги.

Створенню довірливої атмосфери багато в чому сприяє такий прийом, як повторення міміки і пози співрозмовника. У теорії звучить досить просто, але виконати таке "віддзеркалювання" природно і невимушено буває проблематично. Повторення жестів співрозмовника налаштовує на взаєморозуміння. Однак при цьому не варто діяти занадто нарочито. Якщо людина помітить подібні "старання", то навряд чи оцінить їх позитивно. Копіювання може розцінюватися як спроба глузування.

Зараз ви читаєте новину «Поза, в якій ви сидите, розкаже про характер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути