Ексклюзиви
четвер, 23 липня 2015 14:59

МТС створив безлюдне місто для випробування безпілотних автомобілів

МТС створив безлюдне місто для випробування безпілотних автомобілів

Центр трансформації транспорту (Mobility Transformation Centre, МТС) при Мічиганському університеті створить безлюдне місто Емсіті. Особливість його в тому, що населятимуть його лише роботи-автомобілі.

Будинки Емсіті (Mcity) – це тільки фасади в дусі американського Середнього Заходу, проте дороги і перехрестя абсолютно справжні. Тут все створюється для того, щоб отримати ідеальні контрольовані умови, в яких можна було б відпрацьовувати нові технології безпілотного транспорту і проводити випробування нових безпілотних автомобілів. І першими машинами на дорогах Емсіті стануть експериментальні моделі, які допоможуть розробникам МТС апробувати і порівняти їзду безпілотних автомобілів, пов'язаних та керованих єдиним "центром руху", і таких же авто, але повністю самостійних.

"При виході на реальні траси перед безпілотними автомобілями постає величезна кількість завдань і труднощів, – зазначив директор МТС Пітер Светмен (Peter Sweatman). – Емсіті надає безпечне, контрольоване і притому реалістичне середовище, де ми можемо розкривати весь їх потенціал".

Емсіті досить достовірно імітує нещільну приміську забудову, типову для США та деяких інших розвинутих країн. І хоча дома позначені лише умовно, на дорогах все по-чесному: регульовані і нерегульовані перехрестя, дорожні знаки та розмітка, повороти, тупики та тротуари.

Розробники МТС проектували їх з урахуванням обставин, які для людей, водіїв-новачків, створюють особливі складності – і постаралися створити їх водіям-роботам. Дорожні знаки місцями важко розглянути під фарбою графіті або за гілками, частина смуг перекрита ремонтними роботами, частина розмітки вже стерлася і майже неможливо розрізнити. За словами співробітників МТС, кілометр випробувань на такій трасі вартий сотень кілометрів в реальному світі, де всі ці складності рідко зустрічаються так щільно один до одного.

Зараз ви читаєте новину «МТС створив безлюдне місто для випробування безпілотних автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути