Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2017 15:50

Мережу підкорили неймовірні фотографії Байкалу з товстою кригою
12

Фото: boredpanda.com

Фотограф Христина Макєєва опублікувала у мережі неймовірні фотографії Байкалу, який покрився товстою кригою. Під знімками поділилася власними враженнями від подорожі.

Товщина криги сягає 1,5 - 2 м. Лід витримує транспортні засоби до 15 тонн. Візерунки на льоду відрізняються в різних частинах. Вода замерзає шар за шаром. Лід на Байкалі є найбільш прозорим в світі. У воді можна побачити все до дна: рибу, зелені камені, рослини та блакитну безодню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час шторму Барбара сталося незвичайне природне явище

За словами Христини, у деяких частинах лід слизький, як дзеркало. Багато мандрівників, що були на озері у той же час, рухались на ковзанах, велосипедах та санках. Деякі з них пройшли вже декількох сотень кілометрів. Сплять у наметах на льоду.

Лід тріщить весь час. Звук нагадує грім або гарматний постріл. Коли мороз дуже сильний, тріщини ділять лід на різні ділянки. Довжина тріщин становить 10-30 км, ширина 2-3 м.

Аномально низька температура вже кілька днів огортає половину території США. Через це частина Ніагарського водоспаду замерзла. На фотографіях можна побачити гігантські стовпи бурульок.

Зараз ви читаєте новину «Мережу підкорили неймовірні фотографії Байкалу з товстою кригою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути