Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 14:31

Люди народжені взимку найменше схильні до дратівливості

Люди народжені взимку найменше схильні до дратівливості

Дані недавнього дослідження показали, що сезон, в який народилася людина, впливає на ризик розвитку у неї розладів настрою.

Угорські дослідники виявили, що люди, народжені в певні пори року можуть мати більший шанс розвитку деяких видів афективних темпераментів, які в свою чергу можуть призвести до розладів настрою (афективні розлади).

Пори року народження традиційно були пов'язані з певними рисами особистості. Ці асоціації намагалися пояснити різними способами, в тому числі, за допомогою астрології.

Вчені, вивчивши понад 400 випробовуваних, сезон їх народження та типи особистості, фахівці виділили кілька статистично значущих тенденцій.

Так, люди з циклотимічним темпераментом, який характеризується швидкими, частими коливаннями настрою між сумом і радістю, як правило, народжуються влітку. Володарі гипертимічного темпераменту - надмірно позитивні люди найчастіше народжуються навесні і влітку.

Також вчені виявили, що ті, хто народився взимку, значно менш схильні до дратівливості, ніж ті, хто народився в інші пори року. А люди, народжені восени практично не схильні до депресій, на відміну від тих, хто народився взимку.

Отримані результати були представлені на Конгресі Європейської колегії з нейропсихофармакології в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «Люди народжені взимку найменше схильні до дратівливості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути