пʼятниця, 28 листопада 2014 17:51

Коли поліцейські можуть застосовувати зброю проти населення в разніх країнах
14

Поліцейські в Бельгії. (Фото: Yves Herman / Reuters) У Бельгії поліція може законно використовувати пропорційну силу тільки після попередження, в ситуації, коли немає інших засобів для досягнення даної мети. Поліція може використовувати вогнепальну зброю з метою самооборони, під час зіткнень з озброєними злочинцями, а також з метою захисту особливо важливих осіб або об'єктів у країні, але ніколи - під час масових заходів.
Поліцейські в Малайзії. (Фото: Olivia Harris / Reuters) У Малайзії поліцейські можуть використовувати вогнепальну зброю тільки тоді, коли її використовують самі протестувальники. За 59 років існування FRU - відділень поліції в Куала-Лумпурі (на фото) - поліцейські жодного разу не застосували бойову зброю.
Поліцейські на Філіппінах. (Фото: Romeo Ranoco / Reuters) На Філіппінах застосування зброї проти підозрюваного допускається тільки тоді, коли його дії загрожують життю самого поліцейського або жертві (якій загрожує підозрюваний).
Поліцейські у Венесуелі. (Фото: Carlos Garcia Rawlins / Reuters) У Венесуелі поліцейським, контролюючим мирні демонстрації, не дозволяється носити вогнепальну зброю. Якщо існує загроза громадському порядку, а також інші методи вирішення конфліктів не принесли результатів, поліція попереджає, що застосування сили буде «збільшено». Ці заходи не можуть бути спрямовані проти дітей, літніх людей та інших «вразливих» груп населення. Не можна застосовувати силу до осіб, які хочуть уникнути насильства і залишають місце події.
Поліція в Мексиці. (Фото: Claudia Daut / Reuters) У Мексиці, якщо «насильницькі дії натовпу не можуть бути зупинені», поліція може поступово використовувати більш суворі заходи придушення: 1) словесні переконання; 2) обмежений фізичний вплив; 3) інші заходи, наприклад використання паралізаторів; 4) застосування вогнепальної зброї та інших засобів, які можуть призвести до смерті.

Білого поліцейського, який в серпні цього року в американському місті Фергюсон вбив чорношкірого підлітка, як він сказав - в цілях самооборони, визнано невинним.

Прості громадяни, обурені і розчаровані таким рішенням журі присяжних, вийшли протестувати. Почалися масові заворушення. На вулицях з'явилася бронетехніка та поліцейські з автоматами, для придушення протестів поліція застосувала сльозогінний газ і слухові гранати. Це викликало у Сполучених Штатах хвилю обговорення про застосування зброї поліцією.

Ми вирішили дізнатися, в яких випадках зброя в руках поліцейських в різних країнах може бути застосоване проти населення. Детальніше читайте в галереї.

Зараз ви читаєте новину «Коли поліцейські можуть застосовувати зброю проти населення в разніх країнах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути