Ексклюзиви
середа, 03 лютого 2016 16:50

Киянин робить телефони та комп'ютери зі срібла та латуні
9

Фото: фото надане Анатолійєм Бондаренком

Із латуні, міді, бронзи та срібла киянин Анатолій Бондаренко виготовляє мобільні телефони, годинники та комп'ютери. Ціни на його вироби починаються від 1000 грн.

"У вісім років почав займатися в авіамодельному гуртку. Вже тоді хотів стати якимось божевільним професором і мати свою майстерню. У 33 роки вирішив втілити у життя свою дитячу мрію", - розповів Анатолій Бондаренко кореспонденту Gazeta.ua.

"Тоді працював на будівельній фірмі. Був заступником директора, отримував непогану зарплату. Коли надумав звільнятися, колеги дивилися, як на ідіота. Просили отямитися. Та я був непохитним. На тій роботі не розвивався і сам став собі нецікавим", - додав він.

Перший годинник "Небесний капітан" Анатолій робив майже місяць.

"Один чоловік два тижні ходив біля того годинника. Думав, що він німий, бо жодного слова від нього не чув. Годинник він теж купував мовчки. За кілька днів після того прийшов знову. Тоді сказав: "Ношу ваш годинник. Дуже щасливий, бо тепер всі звертають на мене увагу. Постійно питають, де такий купив", - поділився майстер.

"Перший годинник робив дуже довго, бо не мав досвіду і якісних інструментів. Тепер набив руку. Таку модель можу зробити за 3 дні", - додав він.

Над виготовленням мобільного телефону із латуні Анатолій працював тиждень.

"За основу взяв мобільний телефон Нокіа. Заводський корпус викинув, лишив тільки плату. Клавіші, задню стінку і передню зробив із латуні, яку затонував у чорний колір. Прикрасив корпус зірками, а на задній стінці за склом розмістив зроблений із металу місяць. Він весь час крутиться у різні боки. Коли вручав телефон замовнику, він був у захваті", - розповів чоловік.

"Якось той замовник хвалився: "Коли цей телефон бачать мої друзі, зразу ж хочуть виміняти на свої айфони. Відповідаю, що їхні телефони — повне гівно". Недавно замовив ще один мобільний — для своєї дружини", - додав Анатолій Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Киянин робить телефони та комп'ютери зі срібла та латуні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути