понеділок, 29 вересня 2014 13:10

Картини 5-річної художниці-аутиста порівнюють з полотнами Моне
15

Аутизм - це не хвороба, а скоріше особливий тип сприйняття навколишнього світу, погляд з іншої реальності. Так, 5-річна Айріс Грейс з Великобританії є прекрасним прикладом того, які несподівані і цінні дарування можна зустріти у "людей в собі".

Айріс - художниця, і її роботи часто порівнюють з полотнами іменитого Клода Моне. А все завдяки винятковій увазі до деталей і феноменальному почуттю кольору.
Виявився талант майже випадково - з дитиною, яка дуже повільно вчилася говорити, займався логопед, він і порадив батькам навчити Айріс малюванню. Але вчити навіть не довелося - дівчинка з першого разу впевнено тримала пензлі і змішувала фарби.

"Ми сподівалися, що заняття живописом прискорять мову Айріс і спонукатимуть її на спілкування", - каже мама дівчинки Арабелла Картер-Джонсон. "Але тоді ми зрозуміли, що вона насправді дуже талановита художниця з неймовірною здатністю концентруватися на процесі - Айріс може малювати дві години поспіль без зупинок. Її аутизм створив стиль живопису, який я ніколи не зустрічала у дітей її віку. Вона відчуває колір, композицію і те, як вони взаємодіють один з одним".

Зараз ви читаєте новину «Картини 5-річної художниці-аутиста порівнюють з полотнами Моне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути