Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2016 15:23

Їжаку без голок щодня роблять масаж
4

Фото: dailymail.co.uk

На тілі у їжаків близько 500 голок, які захищають їх від хижаків і допомагають зберігати тепло. А от їжак Нельсон абсолютно лисий. Через це він повинен жити в приміщенні. Кожен день волонтери організації з охорони тварин роблять Нельсону масаж.

Він облисів через генетичне захворювання. Його мастять антисептичними скрабами та дитячою олією.

Цей їжак живе у Тоні та Джона Гарнера в рятувальному центрі в англійському графстві Норфолк. Його не можна випускати на волю в дику природу, тому що голки - це його єдиний захист.

Це не перший раз, коли волонтери знаходять лисого їжака. У 2009 році їжак по кличці Болдрік з аналогічним захворюванням з'явився в притулку, але він незабаром помер. Рік по тому знайшли лису їжачиху Бетті, яка важила всього 124 грами, а зараз досягла здорового ваги в 317 грамів.

Читайте також: Собака щовечора приносить собі в ліжко нову іграшку

Подружжя Гарнерів заснували рятувальний центр вісім років тому на пожертви від родичів і друзів. Відтоді вони рятують і виходжують сотні тварин і птахів щороку.

"Іноді буває складно, але це варто всіх зусиль, коли бачиш, що видужали тварина, яке залишає притулок і заново знаходить свободу ", - каже господиня притулку. - Ми просто підтримуємо всіх цих тварин, у яких інакше не було б другого шансу на життя".

Зараз ви читаєте новину «Їжаку без голок щодня роблять масаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути