четвер, 28 серпня 2014 13:20

Інстаграмери Нью-Йорка роблять знімки з верхівки Манхеттенського мосту і дахів
9

17-річний фотограф Хамза Діас так багато часу проводить над Нью-Йорком, що почав зустрічати там своїх знайомих. Хлопець любить прогулятися Манхеттенським мостом - але тільки не там, де гуляють звичайні люди, а по самій його верхівці. Діас є частиною неофіційного, але впевнено набираючої чинності спільноти так званих "злочинних користувачів Інстаграма", для яких кожну ніч Нью-Йорк стає ігровим майданчиком та полем битви. Вони змагаються, хто перший сфотографує рідне місто з самого несподіваного ракурсу - найчастіше з повітря.

Субкультура "міських дослідників" існує давно, але Діас і йому подібні підняли її на новий рівень. Це молоде співтовариство схоже на графіті-художників, які постійно порушують закон в ім'я мистецтва. Треба сказати, що до недавнього часу це співтовариство залишалося малопомітним і непопулярним, але не так давно сталася сенсація, що виштовхнула цю компанію молодих "руферів-інстаграмерів" на передову.

А сталося наступне: пара німецьких художників замінила американські прапори на Бруклінському мосту білими прапорами, але користувачі Інстаграма (особливо ті, хто перебуває в даному співтоваристві) вирішили, що це зробив Хамза Діас. І ось Діас прокинувся знаменитим, а його фотографії почали плодитися і розмножуватися по всьому інтернету.

Діас каже, що найкраще підніматися на мости рано вранці, коли тільки відключили освітлення.

Надихнули Діаса на це заняття українські та російські руфери, які зняли відео про те, як вони підіймаються на 600-метровий хмарочос в Шанхаї, який ще будується . Подивившись його, Діас зрозумів, що це заняття, про яке він мріяв все життя.

Ця "злочинна" поведінка лише спонукала інших наслідувати приклад Діаса, і кожну ніч все більше і більше молодих людей вирушають у свої захоплюючі подорожі по мостах і дахах Нью-Йорка.

Хамаза Діаса ще жодного разу не заарештовували, хоча після інциденту з білими прапорами, що підняв галас, він тепер з побоюванням проводжає уважним поглядом кожну патрульну машину, проїжджаючу повз, поки він сидить на перекладині мосту, звісивши ноги.

Зараз ви читаєте новину «Інстаграмери Нью-Йорка роблять знімки з верхівки Манхеттенського мосту і дахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути