понеділок, 30 березня 2015 12:12

Художниця робить прикраси з праху
11

Художниця Меррі Коор робить прикраси з праху померлих людей, і це не стільки бізнес, скільки виконання бажання людей не розлучатися з коханими, навіть незважаючи на те, що смерть їх вже розділила. І виконуючи замовлення вперше, Меррі самій було відверто не по собі.

Меррі Коор (Merry Coor) займалася виготовленням скляних намистин і підвісок вже протягом 14 років, коли до неї надійшла абсолютно несподівана пропозиція. Молода пара попросила зробити прикрасу з праху їх раптово померлого друга. Художниця згадує, що в її студії було тоді 27°С, а її трясло весь той час, поки вона працювала над замовленням.

"Зараз я розумію, що такі прикраси надали моїй роботі нового сенсу, - каже Меррі Коор. - Це спосіб вшанувати померлих і заспокоїти тих, що залишилися жити." Сама художниця ставиться дуже обережно і гранично акуратно з кожним таким замовленням. "Якщо ви хочете створити прикрасу з праху, - стоїть на її сайті. - Я вишлю вам оплачений конверт з інструкцією, а також маленьку коробочку для праху. Необхідна лише половина чайної ложки праху для однієї намистини. Прикладіть також, будь ласка, фотографію і лист з історією про те, кого ви так любили." Меррі виготовляє такі прикраса виключно вручну і тільки одне замовлення за раз.

"Скло плавиться і утворює круглу намистину, - розповідає про свою роботу Меррі. - Коли я додаю прах, він закручується в спіраль поверх ще не застиглої кулі. І вже після я покриваю прикрасу шаром прозорого скла. Скло і прах стають одним цілим."

Такий підхід до пам'яті померлих, безумовно, спірний: знайдеться чимало тих, кому подібні рішення будуть не до душі. Однак, залишивши моральне питання осторонь, не можна не визнати естетичної краси цих прикрас.

Зараз ви читаєте новину «Художниця робить прикраси з праху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути