понеділок, 27 лютого 2017 18:07

Древню автозаправку перетворили на витвір мистецтва
4

Фото: bryla.pl

Пережиток старовини - автомобільну заправку зробили витвором мистецтва у місті Лімерік на півночі Ірландії. Місцевий художник на прізвисько Арт Мазер розфарбував цегельні стіни АЗС та навіть власний автомобіль у кольори дитячих конструкторів з чотириколісними. Про еко-підхід до проблеми закинутих забудов розповідає bryla.pl.

Закинуті заправки зі старими колонками - розповсюджене явище у Ірландії, на них багато скаржаться, бо псують краєвиди. Стиль, у якому працював Арт Мазер є відлунням творчості іншого художника з Америки Едовом Рушею. Останнього критики пов'язують з рухом поп-арту. Руша у 1963 році випустив серію картин "26 автозаправних станцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 будинків світу, номінованих на архітектурного Оскара у 2017 році

Екологічна тематика є популярною у архітектурі 2017 року, такі проекти подають на переможні номінації у міжнародних конкурсах. Як і екодім з соломи та обмащений глиною збудували у Польщі подружжя Галини і Матвія Мацкевичів. Дизайн розробляла архітектор Пауліна Войцехівська. Проектантка пропагує екологічне будівництво з натуральних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Древню автозаправку перетворили на витвір мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути