Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2016 14:56

Черкащанин виготовив скотчмобіль, який важить 34 кг
6

Фото: Любов КАРНАРУК

30-річний Олексій Ганшин із села Чмирівка Чигиринського району на Черкащині виготовив скотчмобіль. За основу взяв веломашину, "кабіну" оснастив каркасом із труб. Деталі скріпив смужками із розрізаної пластикової пляшки. Кузов обмотав скетчем і помаранчевою плівкою для обклеювання меблів. Дно затягнув лавсановою тканиною. Екологічний транспорт має спідометр і сигнал. Вага скотчмобіля становить 34 кг.

"Ідея про таку техніку прийшла не відразу. В мене був туристичний велосипед. Я ним з'їздив в Черкаси. А це 65 км в одну сторону. Від такої поїздки боліло все тіло. Зрозумів, що для тривалих подорожей не годиться і сідло. Якось в старих журналах "Моделіст-конструктор" наткнувся на малюнки і фотографії веломобілів. Вони можуть розвивати швидкість до 80 км за годину. Потім прочитав про французького конструктора Шарль Моше, який ще в 30-х роках минулого століття на своїй фабриці налагодив випуск чотириколісного велокара на чотири колеса. Важив він до 40 кг. Шарль випустив 6 тисяч таких машин. Їх широко використовували під час війни, бо бензин був дефіцитним. Його веломобілі брали участь у велосипедних змаганнях. На них перемагали навіть слабкі спортсмени. Це слугувало неабиякою рекламою транспорту Шарля. Для виробників звичайних велосипедів, це був конкурент. Тому вони виступили проти участі у змаганнях веломобілів Шарля. Після того впали й продажі. Я хотів створити ще кращий транспорт, щоб возив трьох людей і багаж. Потратив на нього майже рік. Він в мене вийшов габаритами з легковика, тільки з трьома колесами. Назвав "Мастадон". Коли виїхав на дорогу, зрозумів, що задум невдалий. За ніч переробив його на лежачий велосипед. Це було те, що треба, легко рухався і зручно було подорожувати", - розповів Gazeta.ua Олексій.

Цієї зими веломобіль обладнав захистом від дощу і вітру і назвав його "Скотчмобіль".

"На вулиці було мокро і холодно, а їздити хотілося. Якщо не було опадів, то могли оббризкати машини. Вирішив зробити на веломобіль корпус, обклеїв його скетчем і плівкою для меблів. Не мерзнув в ньому і в великі морози. Бо під час крутіння педалей ноги виділяють тепло. Буває навіть жарко. Взимку їздив і без верхнього одягу. Холодно було лише в обличчя".

За словами Олексія, його комфортна швидкість – 25 км. Скотчмобілем наїздив майже 900 км.

"Найчастіше буваю в Черкасах і Чигирині. Щотижня їжджу по продукти. На трасі водії сигналять або дружелюбно махають руками. Думають, що це автомобільчик, бо ж не видно, що кручу ногами педалі".

Олексій виготовив на замовлення 25 лежачих велосипедів. Роз'їхалися по різних областях, найбільше в Західну Україну. Є задумка відкрити власну фірму і виробляти європейські веломобілі.

"Але мої будуть легші, з багатьма функціями і дешевші. Бо їхні коштують по 8 тисяч євро. До кінця травня планую виготовити сімейний веломобіль із причепом. Вже маю креслення. З сім'єю поїдемо на велодень в Черкаси. З дружиною Каріною маємо трьох дітей. Семену 6 років, Антон на рік молодший і найменша Вікторія, 2 роки. В двомісному веломобілі дочка їхатиме з нами, а хлопців везтимемо в причепі".

Зараз ви читаєте новину «Черкащанин виготовив скотчмобіль, який важить 34 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути