пʼятниця, 24 липня 2015 17:35

Як виглядали історичні постаті в кіно і в житті
10

Ксеркс I / "300 спартанців". Історичний образ цього перського царя неоднозначний. Хтось називав його недалеким і безхарактерним, але самовпевненим і пихатим правителем, а хтось мудрим і досвідченим воїном. У кіно, мабуть, вирішили поєднати два цих образи, одягнувши Ксеркса ще й у своєрідні шати.
Фото: www.adme.ru
Олександр Македонський / "Олександр". У фільмі є кілька історичних неточностей, та й зовнішній образ Олександра трохи відрізняється від оригіналу.
Молодий Сальвадор Далі / "Відлуння минулого." Зовнішня схожість між Далі і Паттінсоном абсолютно відсутня, але тим не менш у фільмі актор старанно розкриває образ великого художника, показуючи його ексцентричність, непередбачуваність і трохи божевілля.
Цар Леонід I / "300 спартанців". За 10 років свого царювання Леонід не зробив нічого справді видатного, але героїчно загинув у бою під Фермопілами.
Імператор Коммод / "Гладіатор". Зовні Фенікс зовсім не схожий на прототип свого героя, крім цього, відрізняються і біографії: історична і відтворена в кіно. Справжній Коммод правив Римом майже 13 років, у фільмі ж він неефективно царює близько двох років. Крім того, справжній імператор Коммод дійсно брав участь в боях гладіаторів, але завжди без найменшої небезпеки для свого здоров'я.

Дуже часто не до кінця продумані деталі персонажів ведуть до того, що важлива історична особистість в кіно перетворюється на зовсім іншу людину. Це стосується і зовнішності, і характеру, і головних рис героя.

Ось і в даному випадку режисери трохи "недостарались", а місцями навіть перестаралися, намагаючись відтворити дійсність. Проте в деяких випадках майстерність акторської гри затьмарює будь-які недоліки в образі. І таких картин дійсно більшість.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядали історичні постаті в кіно і в житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути