Ексклюзиви
середа, 01 липня 2015 12:02

Африканські красуні племені дасанеч майструють зачіски з пляшкових кришечок
10

Африканські аборигени приділяють масу уваги прикрашанню свого тіла. Татуювання, натільні малюнки, накидки з шкур убитих тварин, браслети, сережки та намиста, і, звичайно ж, оригінальні зачіски. Але найбільш незвичайним чином укладають волосся жінки з племені дасанеч. Ці красуні часто використовують в якості заколок звичайні кришки від пляшок.

Для нас кришечки - це непотрібне сміття, для африканок - безцінне джерело краси. На своїй шевелюрі вони закріплюють залізні кришечки таким чином, що вони утворюють подобу перуки. Виглядає і справді ефектно. Як правило, таку красу майструють до неділі, коли все плем'я збирається на ринковій площі, демонструючи один одному (і, звичайно ж, допитливим туристам) свої прикраси.

Плем'я дасанеч проживає в долині річки Омо. Здавна ці люди займалися скотарством і землеробством. Після затвердження меж африканських держав, територія дасанеч виявилася розділена між Кенією, Ефіопією і Суданом, тому сьогодні аборигени змушені вести напівкочовий спосіб життя.

Вся життя дасанеч пов'язана з веденням домашнього господарства. При народженні кожен хлопчик отримує від батька кілька биків і корів, що становить основу його майбутнього стада. Стати повноправним власником чоловік зможе тільки після вступу в шлюб (зазвичай у віці близько 30 років). У дасанеч поширене багатоженство: коли чоловік бере за дружину другу і третю дружину, він зобов'язаний надати кілька тварин як калиму родині його обраниці.

Зараз ви читаєте новину «Африканські красуні племені дасанеч майструють зачіски з пляшкових кришечок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути