Ексклюзиви
середа, 27 серпня 2014 15:52

99-річна американка пошила для африканських дівчаток більш 840 суконь
5

Благодійність - одна з чеснот, про яку не прийнято багато говорити. Ліліан Вебер - американка, яка присвятила своє життя допомозі африканським дітям. Щодня вона шиє сукні, які в якості гуманітарної допомоги переправляють всім нужденним. Зараз Ліліан 99 років, але, незважаючи на свій поважний вік, вона не має наміру припиняти працювати.

Ліліан Вебер живе в штаті Айова, США. Щодня близько трьох годин вона проводить за шиттям. Вона співпрацює з некомерційною християнською організацією "Little Dresses for Africa", девіз якої: "Ми шлемо африканкам не тільки плаття, ми шлемо їм надію".

За останні два роки Вебер пошила понад 840 суконь. Майстриня, звичайно ж, використовує стандартні лекала, але намагається прикрасити кожну річ так, щоб жодна не повторювалася. Отож африканки, одягнені від Ліліан Вебер, сміливо хизуються в ексклюзивних вбраннях.

Ліліан Вебер сподівається, що їй вдасться пошити ще близько півтори сотні суконь, щоб до свого 100-річного ювілею в травні наступного року поставити особистий рекорд - 1000 виробів. Правда, довгожителька зізнається, що, коли досягне поставленої мети, не припинить займатися благодійністю і знову сяде за швейну машинку.

Примітно, що діяльність організації "Little Dresses for Africa" широко підтримується не тільки в США, але і у всьому світі. Швачки з Великобританії, Ірландії, Канади, Мексики та Австралії також не залишилися байдужими до проекту. В такі країни, як Гондурас, Гватемала, Таїланд, Домінікана, Філіппіни, Камбоджа, Мексика, Гаїті, було відправлено близько 2,5 мільйонів речей. До речі, шити сукні організатори проекту пропонують з наволочок. По-перше, цей текстиль легкий і підходить для посушливих регіонів, по-друге, коштує відносно дешево, а по-третє, дає можливість використовувати з користю старі речі, які лежать без діла.

Зараз ви читаєте новину «99-річна американка пошила для африканських дівчаток більш 840 суконь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути