Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 16:28

8 оригінальних способів фарбувати яйця на Великдень
2

Готові наклейки на великодні яйця, які продають у маркетах, спрощують роботу господинь. Але, якщо хочете, щоб традиційний елемент Великодня був індивідуальний і неповторний - пофарбуйте яйця самі. Природні барвники не зашкодять здоров'ю, а вісім способів декору від столичного флориста Даші Соколової, здивують й порадують сім'ю й гостей.

1.Вузлами з капронових колготок.

Край колготки зав'язують у вузол. В середину кладуть яйце й міцно зав'язують наступний вузлик. Знову яйце й вузол. Капронову "сардельку" з яйцями опускають у барвник й варять. Місця, де були зав'язані гудзи на яйці розійдуться білими зірками-рисками.

2. Банківськими гумками для грошей.

На яйце надіти гумку від грошей, перекрутити й ще раз надіти. Так щоб вона міцно лежала навколо яйця. Обмотати його можна вздовж і в поперек кількома гумками. Зварити у фарбнику. Шкарлупа на місцях, де лежала гумка, залишаться білою. Яйця вийдуть смугастими.

3. Крупами й дрібними макаронами.

Змочене в цукровому сиропі яйце обкачують у рисі, гречці або пшеничних крупах. Чим дрібніша крупа, тим дрібніший малюнок. Приклеюють макарони зірочки. Обережно, щоб не злізла крупа, яйця зав'язують у широкий бинт й варять у фарбі. Крупа змивається, а на її місці залишаються білі візерунки.

4. Листям вазонів, петрушки, цвітом вишні й що сподобається на клумбі.

Зірвати, прикласти до яйця. Обмотати його марлею, бинтом чи покласти в капронову панчоху й зв'язати з обох боків ниткою, щоб листочок тісно тримався яйця й не зсунувся. Зварити у барвникові.

5. Шматками гіпюру й кружала.

Ним один раз обгортають яйця. Щоб трималось зшивають чи сколюють. Після фарбування на яйці залишається відбиток малюнка швейної фурнітури.

6. Церковними свічками.

Звичайна свічка не підійде. Вона з парафіну й під час фарбування він відпаде. Тримається натуральний віск. Його капають із підпаленої свічки на зварене біле яйце. Опускають в барвник. Пофарбоване витирають на сухо й знов капають воском. Кладуть в наступний барвник. Кожного разу він має бути темнішим. Готове нагрівають збоку полум'ям свічки. Якщо зверху, то закоптиться. Як тільки краплі воску заблищать, стирають серветкою. Яйце буде в різнокольорові крапочки.

7. Голками для шиття.

З пофарбованого звареного яйця голкою до білої шкаралупи здряпують напис чи малюнок. Так роблять дряпанки. Дряпають й сирі жовті яйця. Потім варять в чистій воді.

8. Скотчем.

Вирізані зі скотчу геометричні фігурки, квіти чи дрібні хаотично нарізані шматки наклеїти на зварені чисті яйця. Опустити їх на півгодини чи більше у фарбу. Заклеєні місця залишаться білими. Скотч перед подачею на стіл зняти. Варити яйця зі скотчем не вийде - відклеїться при кипінні.

Зараз ви читаєте новину «8 оригінальних способів фарбувати яйця на Великдень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути