понеділок, 09 січня 2017 10:00

5 найцікавіших виставок 2016 року
5

Gazeta.ua пропонує згадати 5 найцікавіших виставок, які пройшли минулого року.

1. "Від гривні до гривні". Виставка до 20-річчя української грошової одиниці. Пройшла 5 вересня у Національному музеї історії України. На ній було близько 300 експонатів: найперші карбовані монети Давньої Русі, давньоруські гривні, гроші доби Української Народної Республіки та Української держави Павла Скоропадського.

 
2. "Забобони". У харківській галереї Come in пройшла виставка творів львівського художника Андрія Хіра. Кілька років він досліджує витоки українського фольклору та демонологію Карпат. Одним із об'єктів його художніх пошуків стали забобони. Сам митець називає цей проект "аматорською етнографією". Картини мають назви забобонів. Наприклад: "На землі є місця нечисті, де пробуває чорт. На тих місцях росте звичайно лише бузина".
 
3. Виставка українських анархістів. У Запорізькому краєзнавчому музеї відкрили виставку "Запоріжжя на зламі імперій 1914-1921 років". Всі експонати нагадують про Першу світову війну та селянський рух під проводом Нестора Махна. Серед експонатів є унікальні речі політичного діяча Нестора Махна - бричка з кулеметом, гроші з цікавими підписами: "Годі, куме, не журись, в Махна гроші завелись".
 
4. "Торкаючись, бачу". Виставка скульптур для незрячих у Києві. Вони створені, щоб показати людям з особливими потребами, якими були відомі українці. До колекції увійшли 12 скульптур. Серед них Леся Українка, Григорій Сковорода, Марія Заньковецька та Георгій Гонгадзе. Кожен бюст супроводжує коротка довідка про постать. Текст написаний шрифтом Брайля.
 
5. "Новий рік за 100 років". Історико-гастрономічна виставка в столичній галереї D12. Для виставки створили п'ять зон із інтер'єром певного часу і сервірували там новорічні столи. У першій, за 1900-й, пропонують печене порося, оселедець, пляшку вина і горілки. Страви зроблені з пластику.
 
Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших виставок 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути