Ексклюзиви
понеділок, 31 серпня 2015 16:02

4-денний навчальний тиждень добре впливає на успіхи учнів молодших класів

4-денний навчальний тиждень добре впливає на успіхи учнів молодших класів

4-денний навчальний тиждень підвищує успішність у учнів молодших класів. Такі результати показало нове дослідження, в якому взяли участь учні американських початкових шкіл.

У США практика переводу малюків на чотириденний навчальний тиждень потроху набирає обертів – він дозволяє школам знизити витрати. Відповідні зміни внесли вже в школах Колорадо, Нью-Мексико і Вайомінгу, ще безліч штатів обговорюють такі заходи. Зауважимо відразу, що щотижневе навантаження і загальна кількість навчальних годин залишаються при цьому незмінними, вони лише розподіляються на меншу кількість днів. Вплив цих нововведень на успішність в читанні і математики у малят 4-5 років вивчили дослідники Державного університету Джорджії.

"Що тут цікаво, це те, що результати виявилися рівно протилежними всім очікуванням, – каже керівник дослідження Мері Уолкер (Mary Walker). – Ми вважали, що, особливо для маленьких дітей, подовжені навчальні дні... призведуть до падіння успішності. Їм важко утримувати увагу так довго, а за довгі вихідні легко забути все, що було".

Але в дійсності висновки виявилися зовсім іншими. Порівнявши успішність дітей за рік до і через рік, після введення "чотириденки", автори з'ясували, що з математики високі бали отримували 55,5%, а стали отримувати 63,1% учнів. І, схоже, цей ефект накопичується: ще роком пізніше успішних стало вже 72%. У читанні також спостерігалося поліпшення – з 61,5% до 71% щодо того ж показника.

Пояснити, що відбувається, учені поки не беруться, приводячи лише деякі здогади. "На мою особисту думку, вчителі так задоволені чотириденним робочим тижнем, що просто вчать з більшим ентузіазмом", – говорить Мері Уолкер.

Зараз ви читаєте новину «4-денний навчальний тиждень добре впливає на успіхи учнів молодших класів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути