Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2015 18:50

10 видів найстрашнішої холодної зброї в історії
10

Пата. Пата - зброя, винайдена в Індії. Спочатку її використовувала давня каста воїнів-маратхів, а пізніше ця зброя поширилася по більшій частині Індії. По суті, це був меч, що приєднується до латної рукавиці, але, на відміну від звичайної рукавички, подібна зброя захищала руку до ліктя. Оскільки вся конструкція від кінчика меча до ліктя була цільною, воїни-маратхі були не в змозі рухати своїм зап'ястям, тому вась рух повинен був виходити від ліктя. Вважається, що подібну зброю частіше використовували вершники.
Цестус. Бокс в Римі часто був смертельним, оскільки римські боксери надягали на руки цестус. Це був різновид рукавичок, які найчастіше робили зі шкіряних смужок, покритих металом. Хоча гладіатори часто билися до смерті, бійці іноді могли здатися і навіть погодитися на коротке перемир'я, щоб відпочити. Римський бокс був дуже жорстоким видом спорту, навіть переможець часто залишався знівеченим.
Сантенс. Проста, але ефективна зброя, якою користувалися самураї, Сантенс являв собою кишеньковий залізний прут, який зазвичай був оснащений кільцем, прикріпленим до центру. В кільце просмикувався середній палець, а стрижень стискався в долоні. Можливо, через свою простоту Сантенс був легко адаптованим під конкретного користувача. Кільце могло оснащуватися шипами, щоб додати додаткової вражаючої здатності удару. Деякі Сантенс були забезпечені довгими шипами замість кілець для цієї мети. Такі Сантенс використовували скоріше для вбивства, а не для самооборони.
Палацовий ніж туркани. Кочове плем'я туркана, а також ряд сусідніх громад, використовували цей предмет і в побуті, і в якості зброї. Ножі для пальців, які були відомі як corogat, виготовлялися із заліза і алюмінію. Вони представляли собою що надягають на палець кільце з виступаючою пластиною довжиною в 7-8 см. У побуті пальцеві ножі використовувалися для нарізання продуктів і в якості зубочисток. Під час бою вони були дуже ефективною зброєю, яким зазвичай намагалися потрапити по очах.
Рукавички SAP. Рукавички SAP, обтяжені металевої дробом, є нелетальною зброєю і сьогодні часто використовуються співробітниками служби безпеки. Охоронці, вишибали і правоохоронні органи застосовують їх у разі раптового спалаху бійки. На відміну від такої зброї, як кастети, рукавички SAP завдають менше травм.

Такий вид холодної зброї, як кастет, відомий всім. Але людством було винайдено і іншу невогнестрільну зброю, яка в поєдинках виявляється досить ефективною і може завдати противнику серйозної шкоди.

Представляємо вам 10 видів найефективнішої холодної зброї, з якою краще не стикатися.

Зараз ви читаєте новину «10 видів найстрашнішої холодної зброї в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути