вівторок, 07 лютого 2017 06:40

Працівники "Антонова" не поїдуть працювати в Росію

Росія готова прийняти українських авіаконструкторів, які працюють на заводі "Антонов". Про це під час відвідування Воронезького акціо­нерного літакобудівного товариства заявив віце-­прем'єр російського уряду Дмитро Рогозін, 53 роки.

— Це лише публічні заяви чиновника. Підприємство офіційної пропозиції не отримувало. Ми продовжуємо працювати в звичайному режимі. Щодо цього зборів трудового колективу не проводили, бо не сприймаємо заяв такого роду, — каже Оксана Трофимчук, 43 роки, керівник прес-служби ДП "Антонов".

Із 2014 року "Антонов" належить до підприємств Укроборонпрому. Виготовляє та вдосконалює літальну техніку для потреб армії.

— Маємо багато перспективних проектів. У грудні 2016-го "Антонов" завершив будівництво демонстратора нового двомоторного Ан-132Д вантажопідйомністю 9,2 тонни для Саудівської Аравії. Ан-132Д є першим літаком "Антонова" без російських комплектуючих, — говорить керівник прес-служби. — Зараз працюємо над сімейством регіональних реактивних літаків різного призначення Ан-148 та Ан-158, транспортного Ан-178.

Підприємство "Антонов" працює із 1946 року. Об'єднує конструкторське бюро, збиральні цехи, потужності для випробовування моделей. Наприкінці 1980‑х тут створили найбільші у світі літаки "Мрія" і "Руслан".

— У Росії відсутня школа створення військово-транспортних літаків, — розповідає Сергій Згурець, 46 років, директор інформаційно-консалтингової компанії "Дефенс Експрес". — Раніше фактично вся школа російських військово-транспортних літаків була сконцентрована на українському ДП "Антонов". Тому ці пропозиції зараз лунають від Рогозіна. Москва хоче поновити кооперацію та поширити думку, що військово-промислове співробітництво можливе. Заява скерована на те, щоб розхитувати ситуацію в українському середовищі в умовах війни. Це вкладається в загальну концепцію Російської Федерації про начебто штучне примирення між двома країнами. Скоріше, наші працівники орієнтуватимуться на європейські компанії, ніж на непередбачувану Москву. Вони не поїдуть працювати в Росію.

Двадцять підприємств вивезли росіяни з України

Після вторгнення на український півострів Крим і cхід України 2014 року окупанти вивезли понад 20 українських підприємств. Серед них — державна компанія "Топаз", Луганський патронний завод, Луганський машинобудівний завод, Харцизький машинобудівний завод. Обладнання 13 підприємств розграбували, опорні металеві конструкції вирізали на металобрухт.

Зараз ви читаєте новину «Працівники "Антонова" не поїдуть працювати в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути